FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
4. november

Profeters udsagn vejer tungere end menneskeord 

Es. 49,4: ”Min ret og min løn er hos min Gud.”
Luk. 18,7-8: ”Skulle Gud så ikke skaffe sine udvalgte ret, dem, som råber til ham dag og nat, og skulle han ikke være langmodig over for dem.
Jeg siger jer: han skal skaffe dem ret i hast.”

 

Nogle gange støder man på ord, som supplerer hinanden på en herlig måde. Det synes jeg, ordene ovenfor gør.

 

Jeg har før nævnt i andagterne, at Es. 49,4 er et af mine yndlingsord. Jeg har i årenes løb anvendt det i mange situationer og haft stor gavn af det. Så forleden stødte jeg på ordene af Jesus, hvor han konkret ud fra en lignelse (Lignelsen om den uretfærdige dommer) formidler et herligt budskab: Selvfølgelig vil Gud, som er rettens Gud, sørge for, at vor ret bliver ført ud i livet. Gud kan suverænt omsætte masser af bøn til noget konkret, som kan være med til at fremme hans egen vilje.

 

For at belyse det, har jeg har et godt eksempel fra vor Bibel. Det er Kong Hizkija, konge i Jerusalem, som pludselig føler sig truet af en storkonge, Sankerib, fra Nineve. Storkongen sætter alt ind for at forskrække Hizkija – hele propakandaapparatet bliver anvendt. En propagandaminister ved navn Rabsjake gør grin med Jerusalems konge og taler nedsættende om hans muligheder for at redde skindet.

 

Flere gange gentager Rabsjake: ”Hør hvad storkongen siger! – og så følger de mest hånende og bebrejdende ord om uduelighed og nederlag – og til sidst lyder det: ’Mon da Herren skulle frelse Jerusalem.”

 

Men så kommer profeten Esajas på banen med et opmuntrende ord: ”Frygt ikke for de ord, du har hørt, som assyrerkongens trælle har hånet mig med.”

 

Det var netop meningen med storkongens taktik. Han ville gøre Hizkija bange med ord, men hvad sker der. Læg lige mærke til det. ”Men de tav (kong Hizkijas mænd) og svarede ham ikke et ord.”

 

Se, det er hemmeligheden. De tav (Es. 36,21), for de vidste, at rettens Gud nok skal føre sin vilje igennem. Jerusalem blev reddet og hele storkongens hær på 185.000 mænd omkom af pest. Kong Hizkija havde da også været i bøn.

 

Det er værd at lægge mærke til, at Jesus også i en bestemt forbindelse tav. Det var langfredag morgen (Mark. 15,5), hvor der ligeledes blev anvendt en kanonade af nedsættende ord. Men Jesus tav, for han vidste at rettens Gud nok skulle føre sin ret igennem. Og det skete jo også: Jesus opstod fra de døde.

 

Jo, tavsheden kan nogle gange godt være det rette våben, når man inderst inde ved, at rettens Gud nok skal føre sin ret igennem, for Guds ord vejer nu engang tungere end menneskeord.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkStrength Of My Heart

Med og af Rend Collective


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002