FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
4. oktoberKæmp for alt, hvad du har kært


 

1. Tim. 6,12: ”Strid troens gode strid, grib det evige liv, som du er kaldet til og har bekendt dig til med den gode bekendelse i mange vidners nærværelse.”

Ef. 6,12: ”For den kamp, vi skal kæmpe, er ikke mod kød og blod, men mod magterne og myndighederne, mod verdensherskerne i dette mørke, mod ondskabens åndemagter i himmelrummet.”

 

Læg lige mærke til, at vi her har to bibelord med samme kapitel og samme vers. Et lille pædagogisk fif, så man kan huske to væsentlige ord om troens kamp.

 

Det første ord, er jeg fortrolig med, idet det blev mit konfirmationsord. Jeg husker ikke, at det blev nævnt ved knæfaldet den dag, men min mor huskede det og fortalte mig det senere. Jo, hvad formår en mor ikke?

 

Det andet ord er et ret barsk ord. Men Paulus har på sine missionsrejser oplevet, hvordan modstand hobede sig op for at hindre ham i at udføre sit job med at formidle de gode nyheder. Satan er jo ikke interesseret i de gode nyheder. Han hader alt det, der har med sandhed at gøre.

 

F.eks. skulle Paulus engang blot aflevere en gave til menigheden i Jerusalem, men det endte med stor tumult blandt folket, og mange ville have ham slået ihjel, men midt i alt kaos fik han besøg af Jesus, som udtalte et tydeligt: Vær frimodig, for ligesom du har vidnet om mig i Jerusalem, således skal du også vidne i Rom. Denne hilsen fra Jesus har utvivlsomt været medvirkende til, at han kunne modstå de pres, som fortsatte dagen efter.

 

Jo, Paulus erfarede mange gange, at presset fra ondskabens åndemagter tvang ham i knæ, men han rejste sig igen, for lyset fra Jesus inspirerede ham – som han selv fik sagt: ”Alt formår jeg i ham, som giver mig kraft.”

 

Paulus måtte for alvor stride troens gode strid, men han sejrede til sidst på grund af det evangelium og den person, han repræsenterede, Ham, der har al magten i Himlen og på jorden.

 

Ja, Paulus’ vidnesbyrd om magtesløshed midt i kampen er værd at lytte til: ”Men han har svaret mig: ”Min nåde er dig nok; for i magtesløshed udfolder min kraft sig helt.”

 

Tør vi tro det budskab? Ja, for det er Herren selv, der har sagt det, ham der også måtte igennem magtesløshed på korset, men nu lever ved Guds kraft. Det er Guds kraft, der gør forskellen.

 

Det er også den livserfaring vi møder i Det gamle Testamente. Moses måtte midt i kaos foran Det røde Hav sige: ”Herren skal stride for jer, men I skal tier”. 2. Mos. 14,14.

 

David måtte overlade alt til Gud, og med hans hjælp slog han Goliat ihjel. David svarede filisteren: ”Du kommer imod mig med sværd og spyd og kastevåben, men jeg kommer imod dig i Hærskarers Herres navn, Israels slagrækkers Guds navn, ham du har hånet.”

 

Endnu et eksempel har vi i 2. Krøn. 20, hvor kong Josafat står overfor en kampklar fjende. Her lyder det fra en profet: ”Det er ikke jer det skal kæmpe her, stil jer op og bliv stående, så skal I se, hvordan Herren frelser jer.” Det var der ikke meget krigstaktik i, men manualen var god nok. Kongen sejrede stort.

 

Herlig sejr, herlig sejr!

Fjenden har jeg under fod.

Herlig sejr, herlig sejr!

Alt ved Jesu dyre blod.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens LovsangDen fulde rustning

Lovsang om at tage hele Guds rustning på - og forsvare sig, stå fast og beholde Jesu sejr. Kærlighedens magt er den sikre vinder.
Om at stride troens gode strid, have Gud i ryggen, Jesus i sit hjerte, Helligånden som vejleder, en engel foran sig og Guds kærlighed som banner.
Om at kæmpe for sandhedens, ydmyghedens og retfærdighedens sag.

 


 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Oktober 2017: Vælg dato:

39 
 
 
 
 
 
40 
41 
42 
43 
44 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002