FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
31. juli

Vi vandt


 

2. Kor. 2,14: ”Men Gud ske tak, som fører mig fra sted til sted i sit triumftog, for at jeg kan fejre hans sejr over Kristi fjender.” (eng. overs.)

 

Det kan nogle gange være befriende at læse en engelsk oversættelse til en tekst, man kender. Det kan give os ny inspiration og nye vinkler til opbyggelse. Jeg synes, at dagens vers giver en sådan oplevelse.

 

Her står der, at Gud fører mig fra sted til sted i sit triumftog for at jeg kan fejre hans sejr. Tak og lov for det. Vi kan altså hvert sted i vores hverdag fejre (lovprise) Jesu mægtige sejr over Djævelen og hele hans åndehær.

 

Jeg morer mig tit over tilskuere til en fodboldkamp. De er ikke med på banen, men falder resultatet heldigt ud, er der ingen grænser for den begejstring, man kan lægge for dagen. De kan synge og de kan råbe: ”Vi har vundet!” selv om sejren jo alene tilhører spillerne på banen.

 

Jeg synes, at det er et herligt billede på den reaktion, vi må vise over for Kristi mægtige sejr på Golgata. Godt nok var det Jesus, som vandt, men det var for os han vandt sejren. Derfor har vi al mulig grund til at fejre hans sejr både i lønkammeret og i kirkelig sammenhæng. Det var jo ”for os”, at Jesus blev gjort til syndebuk, det var ”for os” at han triumferede over død og Djævel, og det er ”for os”, at han nu sidder i himmelen og træder frem for Guds åsyn til bedste for os.

 

Det er jo det, der står så herligt hos Esajas og Paulus:

”Os til fred kom straf over ham, vi fik lægedom ved hans sår” Es.53,og ”Den, som ikke kendte til synd, har Gud gjort til synd for os, for at vi kunne blive Guds retfærdighed i ham” 2. Kor. 5,21.

 

Det er da værd at fejre – ikke blot Langfredag og påskemorgen, men hver dag, når lejlighed byder sig.

 

Paulus fortæller et sted, at han sammen med Silas blev kastet i fængsel i Filippi, men før natten var ovre, havde de fejret Kristi sejr med lovsang og bøn. Lad os vinde sejren på samme måde, ved simpelthen at fejre Herrens sejr, hvor meget Djævelen så end arbejder bag de omstændigheder, vi bliver bragt i.

 

Også Kol.2,14 (læg lige mærke til samme kap. og vers, som dagens vers) beskriver triumfen: ”Han udslettede det anklagende skyldbrev med dets lovbestemmelser, det, som var imod os; han tog det bort ved at nagle det til korset.” videre i vers 15: ”Han afvæbnede magterne og myndighederne.”

 

Tak og lov, at enhver magt og myndighed er afvæbnet på grund af sejren på korset.

 

Vi har herlig sejr, vi har herlig sejr,

sejr i Jesu navn.

Hvem kan Jesu kraft forstå,

Jesu nåde lige så.

Vi har herlig sejr. Vi har herlig sejr,

sejr i Jesu navn.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkOur God is Greater

med Chris Tomlin


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002