FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
31. marts


Der har altid lydt advarsler


 

Luk. 21,20: ”Når I ser Jerusalem omringet af krigshære, da skal I flygte op i bjergene (Moabs bjerge).”

 

I Rom findes en triumfbue, hvor der på nordsiden er et marmorrelief, der viser romernes sejr over Jerusalem. Man ser jødernes hellige symboler fra templet blive båret i triumftog af laurbærkransede romerske legionærer. Ingen tvivl. Her er beviset på den massakre, som en romersk kejser foretog i år 70 e. kr.

 

Det skortede ellers ikke på advarsler. Jesus havde forudsagt erobringen af Jerusalem, men han havde også givet folk en redningsplan. ”Når I ser Jerusalem omringet af krigshære, da skal I flygte op i bjergene.”

 

Feltherren Cestius Gajus omringer Jerusalem år 66, men af uforklarlige grunde ophæves belejringen hurtigt. I år 70 bliver Jerusalem igen belejret, og nu var det uigenkaldeligt forbi med at flygte, for den belejring var som en jernring omkring byen. Men mange huskede Jesu ord og var flygtet op i bjergene efter første belejring og reddede livet.

 

Forud for Messinas ødelæggelse ved det frygtelige jordskælv den 28. december 1908, viste der sig i byen en af disse omflakkende, religiøse sværmere, som italienerne kaldte ”Nazarenerne”, en barfodet, udtæret skikkelse med forvildede øjne, klædt i en slags eneboerkappe. En dreng på 12-14 år fulgte ham, bærende en kobjælde. Disse to stillede sig op på de mest befærdede gadehjørner, og drengen ringede med bjælden, som de offentlige udråbere bruger det i de gamle italienske byer.

 

Nazareneren opløftede sin skarpe klare stemme og råbte: ”Vogt jer! Giv agt og omvend jer, I folk af Messina! For dette år vil ikke rinde ud, før jeres by er aldeles ødelagt.” Men indbyggerne lo af manden og spottede ham.

 

Det var uden tvivl denne advarsel, som foranledigede et blad ved navn ”Fremtiden” til at udsende følgende blasfemiske opråb: ”Til den almægtige! Hvis du ikke er en afmægtig nar, så send os et jordskælv for at bevise, at du er til!” Jordskælvet kom næste dag og ca. 72.000 mennesker omkom. En tsunami sendte høje bølger af sted.

 

Seks år tidligere, den 8. maj 1902, gik en evangelist rundt på vulkanøen Martinique og advarede folk, men de ville ikke høre. I stedet for tog de en gris og korsfæstede den på en åben plads for at håne Jesus. Kort efter kom katastrofen. Hele byen St. Pierre blev ødelagt af et vulkanudbrud, og 30.000 mennesker omkom. Kun to mennesker overlevede. Den ene sad i et fængsel og fik på den uhyggelige baggrund sin frihed. 

 

Vi kan også lige tage Sodoma og Gomorra med, to byer, som blev symbolet på syndens gru. Ild og svovl regnede ned over byerne og lagde dem i aske. Forinden havde der været englebesøg og Lot havde advarende råbt: ”Stå op og gå herfra, for Herren vil ødelægge byen”. Svigersønnerne gjorde nar af Lot og nåede ikke at flygte.

 

Beretningerne lærer os, at vi må være årvågne og følge med i alt det, der sker omkring os - tidernes tegn.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkThrough it all

Med Hillsong


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002