FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
30. aprilBlomstre som en rosengård


 

Es.41,18. ”Jeg sender floder til dem fra oven og åbner kilder for dem fra neden. Jeg forvandler ørkenen til oase og lader bække løbe sammen til floder over den udtørrede jord.” (Bogen)

 

Det er ikke så sært at kapitel 41 hos Esajas er en del af ”Trøstebogen”, det populære navn for kapitlerne 40 til 66. Kapitlet er ren guf for den sultne og tørstige sjæl.

 

Kapitlet indeholder en herlig tretrinsraket, hvoraf løfterne er det første trin.

 

I vers 10,13 og 14 har vi tre fantastiske løfter, som er værd at standse op ved. Tre gange får vi opfordringen ”Frygt ikke” og tre gange ”Jeg hjælper dig”. Et fantastisk udgangspunkt. Videre står der, ”Jeg er med dig”, ”Vær ikke fortvivlet, for jeg er din Gud” og ”Jeg griber din hånd”. Hvad mere kan vi forlange? Her får vi at vide, at Gud vil stå ved vor side og give os konkret hjælp i enhver tænkelig situation. Så er det bare op til os at klynge os til disse herlige løfter, så skal Gud nok sørge for resten.

 

Det andet trin får vi fremlagt i vers 18 og 19. Gud vil sørge for velsignelsen, som består i, at tingene omkring os vil spire og gro. Han vil sende regn og åbne nye og ukendte kilder, så ørkenen i os og omkring os kan forvandles til et frodigt område med plads til cedre, akacier, myrter, oliven, cypresser, elm og gran. Gud vil kort sagt synliggøre løfterne. Han vil lade kilderne sprænges i både himmel og på jord, så vækstbetingelserne indtræffer. Tror vi fuld og fast på løfterne, står Gud parat med en stadfæstelse af sit eget ord.

 

Det tredje trin møder vi i vers 20. Det er Gud, som i al sin godhed og visdom vil oplyse vantro såvel som troendes øjne, så de ser hans virke. De skal indse, at det alt sammen er Herrens værk. Ikke noget med, at det nok var tilfældigheder, der bevirkede forvandlingen, nej, Guds almagt vil stå så konkret, at enhver med blot lidt selverkendelse må give Gud ret og sige med én mund: Gud lod underet ske. I en oversættelse (bogen) står der: ”Enhver skal se det og forstå, at Israels hellige står bag.”

 

Egentlig er afsnittet tiltænkt Israel, men vi heroppe i Norden kan også tage ordene til os, som var de sagt personligt til os direkte fra oven. Lad os glæde os over, at ordene gælder enhver, der har valgt Kristusvejen, så ”syng i jeres hjerter for Herren, for han har fuldbragt et offer”.

 

Blomstre som en rosengård

skal de øde vange,

blomstre i et gyldenår

under fuglesange,

mødes skal i stråledans

Libanons og Karmels glans,

Sarons yndigheder.

                         N.F.S.GrundtvigMANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002