FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
CLIPART
SØGESIDEDagens Ord Andagt
30. november

Fra mørke til lys


 

Mattæus kap. 10 vers 27:

Hvad jeg siger jer i mørket, skal I tale i lyset, og hvad der hviskes jer i øret, skal I prædike fra tagene.

Bibelverset herover - er én af Jesu missionsbefalinger. Verset er nok ikke - det mest kendte - og så alligevel - måske blandt de mere brugte.

 

Studerer man kirkehistoriens personer, viser det sig gang på gang, at det var i mørket -  de fik det, der blev bragt videre. Vores egen N.F.S. Grundtvig - skrev - midt i modstanden - fra den officielle kirke, nogle fantastisk dejlige salmer. Sagen var, at man nægtede ham, at tale fra en prædikestol - i den danske folkekirke. Dette bevirkede, at han fik tid - og inspiration til - igennem sin digtning, at bringe trøst og hjælp til en mangfoldighed af mennesker. Under tre depressioner - nedskrev han vidunderlige salmer, som vi alle i dag - nyder godt af.

 

Lad os også huske på Paulus, der fra fængslet i Rom, skrev nogle af de bedste breve - bl.a. glædens brev "Filipperbrevet".

 

Og vores store salmedigter Paul Gerhardt, der oplevede den store sorg, at måtte begrave 4 af sine 5 børn som små. Kun én nåede voksenalderen. Men ud af dette mørke - tændtes et lys, som siden - har lyst for generationer.Der er meget trøst at hente i Poul Gerhardts tekster, f.eks.:

 

"Befal du dine veje og al din hjertesorg til hans trofaste pleje, som bor i himlens borg!”
”Han, som kan stormen binde, hvem bølgen lyde må, han kan og vejen finde, hvorpå din fod kan gå.”

 

Eller tænk på lovsangens blinde forfatter, Fanny Crosby, som ud af sit mørke - skrev de mest vidunderlige evangeliske sange - som f.eks. "Tal til mit hjerte om Jesus, sænk i min sjæl hvert et ord, lad mig på ny få, at høre dejligste budskab - på jord."

 

I sit ægteskab fik hun kun ét barn, som hun alt for tidligt måtte lægge i graven. Det var et hårdt slag for Fanny, der i forvejen levede i mørke. Men hun kom igennem sorgen og savnet - og skrev i lyset, hvad hun fik fra Gud. Hun blev 95 år og efterlod sig mere end 8.000 lovsange. Igennem hendes sange har titusinder fundet trøst og nyt mod.

 

Eller tænk på vor store salmedigter Hans Adolf Brorson. En dag kom en mand til ham og sagde: "Du kan sagtens, du er kendt af kongen - og folk kan lide dine sange". Dertil svarede Brorson: "Jeg har lige noget, jeg skal vise dig på loftet". Og da de nåede loftet, pegede Brorson på sin sindsyge søn, som var indespærret. Jo, Brorson havde sit at kæmpe med, men det var nok derfor, han havde så travlt med, at knæle ved Jesu kors og omforme den kærlighed, han fik defra, til salmer.

 

Mange af Guds udvalgte mænd og kvinder, havde øjeblikke, hvor de ikke kunne se Guds hånd, men de stolede på hans hjerte - og det inspirerede dem til, at tale i lyset, hvad de fik fra Gud - i mørket.

 

Bøn:

Gud i himlen,

lær mig at tage alt af din hånd,

også det uforståelige.

Og når jeg ikke kan se din hånd,

så lad mig stole på dit hjerte,

for jeg ved jo, at derfra strømmer evig kærlighed.

Giv mig frimodighed til at tale i lyset,

hvad du fortæller mig i mørket.

 

AmenModtag pr. mail

Modtag en ny andagt pr. mail hver dag.
Det er gratis og uforpligtende.
- send en mail med dit navn til mail(at)dagens-ord-andagt.dk
og skriv "Ønsker andagt pr. mail"


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Lovsang


Blessed Assurance

Af Fanny J. Crosby


Støt gerne

Dagens Ord Andagt Internetmission

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

Reg. nr. 1551 kontonr. 478 348 2738
eller
MOBILE PAY telefon 3042 5207