FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
3. marts

GOD TUR! Hør lærkerne synge


 

1. Mos.1,20: ”Derpå sagde Gud: ’Vandet vrimle med en vrimmel af levende væsener, og fugle flyver over jorden og oppe under himmelhvælvingen!’ og således skete det.”

 

Forleden måtte jeg ud og gå en tur, og det er nu ikke det ringeste, for det giver motion og øjnene tvinges til at lægge mærke til naturens særpræg – netop nu - i det gryende forår.

 

Pludselig hørte jeg lærkerne trille omkring mig - og højt over mig. Fire lærker fortalte, at nu var foråret komme. To lærker sang duet lige over mit hoved. Det var festligt at høre lærken for første gang i år.

 

Ikke langt derfra hoppede musvitten rundt i et træ og vidnede ligeledes om foråret. I markskellet sås nyudsprungne hanrakler på flere hasseltræer.

 

Foråret er på vej! Ja, det er den.

 

Dagen efter - så jeg et andet forårsfænomen. Haren, der springer rundt og passer sine unger, som fødes i februar. Harekillingerne så jeg dog ikke, men netop i det tidlige forår vrimler det med dem.

 

Mens det endnu er koldt og barsk vinter (omkring jul) foregår parringen - han og hun haren imellem. Med en drægtighed på 42 til 43 dage fødes killingerne i februar. Få dage efter fødslen bliver killingerne overladt til sig selv, og hunnen tager kun kontakt til sit afkom én gang i døgnet - for at give killingerne mælk. Den strategi sikrer de små harer, der er perfekt camouflerede, den bedste beskyttelse mod rovfugle.

 

Gå en tur og hør lærkerne synge og se haren springe rundt. På gåturen undgår man heller ikke de vidunderlige forårsbebudere. Masser af erantis, som i klynger via deres små gule optimistiske kroner sender masser af håb mod den trætte vandrer. Krokus i masser af farver spiller med og ikke at forglemme de klokkelignende vintergækker, der i læ af hækkene vidner om deres store skaber.

 

Jo, det skulle forbydes at sidde derhjemme i sofaen, når nu naturen har så meget at byde på. Selvfølgelig skal man lige tage sig sammen, klæde sig ordentlig på, men belønningen udebliver ikke. Masser af frisk luft og masser af indtryk.

 

God tur!


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGod dansk sang:


Åbent Landskab

med Erik Grip
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002