FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
3. oktober


Glæd jer altid i Herren!


 

Fil.4,4. ”Glæd jer altid i Herren, jeg siger igen: glæd jer!”

 

I salme Salme16 af David har vi et vældigt præludium. Som overskrift i bibelen på hverdagsdansk står der ”Glæden i Guds nærvær”. David skriver blandt andet. ”Du er min herre, du er min lykke, du er min tilmålte del, du er mit bæger. Du er ved min højre og jeg vakler ikke.” Og så kommer det herlige DERFOR. Vi kender det fra NETTO. David har også sit DERFOR:

 

”Derfor glæder mit hjerte sig, og min sjæl jubler. Du vil ikke prisgive mig til dødsriget – Du lærer mig livets vej – Du mætter mig med glæde for dit ansigt. Du har altid herlige ting i din højre hånd.”

 

I Salme 32 jubler David igen: ”Den, der stoler på Herren, omgiver han med NÅDE. Glæd jer i Herren, I retfærdige, fryd jer, jubler, alle i oprigtige af hjertet.”

 

Jo, David forstår at slippe glæden løs, men han har også opdaget Guds nåde. Det er nåden, vi skal have fat i. En mand drømte engang: ”Nåden skal være dit udgangspunkt.” Det er nåden som må fylde os. Det er nåden, som skal inspirere os. For hvad er nåde? Det er Guds kærlighed.

 

Paulus skriver opmuntrende til sin gode ven Timoteus: ”Hent kraft fra nåden i Kristus Jesus. 2. Tim.2,1, og et andet sted skriver han: ”I kender jo vor Herres Jesu Kristi nåde, at han for jeres skyld blev fattig, da han var rig, for at I ved hans fattigdom skulle blive rige.” 2. Kor.8,9

 

En dag snakkede jeg med en kvinde, som omtalte sin gamle fromme mor. Hun huskede tydeligt, hvad moderen sagde, når der skulle siges farvel: ”Hanne, husk nåden.” Det var noget som gentog sig hver gang, hun var på besøg og skulle af sted. Denne farvel-hilsen havde betydet meget for datteren senere hen i livet.

 

Et af mine yndlingsudtryk er ”For af hans fylde har vi alle modtaget og det nåde over nåde.” Nåde over nåde betyder på aramæisk, det sprog Jesus talte, ”bølge efter bølge”, og det synes jeg er en smuk betydning. Vi ved jo godt, hvordan den ene bølge efter den anden kan rense stranden. På samme måde kan Guds nådesbølge rense vor hjertestrand igen og igen. For nåden rækker til, den er i øvrigt ny hver morgen., ja, den ”rækker året rundt”, som der så smukt står i sangen, ”Når blomstertiden kommer”. Jo, vi har lov til at øse med glæde af frelsens kilder og være storforbruger af nåden.

 

Hos Lukas møder vi ligeledes en glæde, der sprudler: ”Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket.” Og i slutningen hos Lukas: ”Da tilbad de ham og vendte tilbage til Jerusalem med stor glæde.”

 

Evangeliet betyder netop ”glædeligt budskab”, så lad os slippe glæden løs.

 

Martin Luther gør det på sin måde:

 

Nu fryde sig hver kristen mand og springe højt af glæde.

Nu siger han: Kom hid til mig,

tag evigt liv til gave!

Jeg led den bitre død for dig, at du den arv skal have;

nu er jeg din, og du er min,

min bolig skal og være din,

os skal ej fjenden skille.”

 

Bøn:

Herre, lad den kærlighed,

vi modtager fra dig,

få mund og mæle i vore liv.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkDu som gi'r os liv

Lovsang sunget af Lene Siel, som tager sit udgangspunkt i Guds suveræne skaberværk
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002