FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
29. september


Guds store planer for os


 

Sal. 139,17: ”Hvor kostelige er dine tanker om mig, Gud, hvor stor er dog deres sum. Tæller jeg dem, er de flere end sandet, jeg vågner – og end er jeg hos dig.”

 

Salme 139 er én af salmernes bjergtoppe. Ved at nærlæse og meditere over alle 24 vers får man virkelig noget tænke over og at sige tak for. David slår her så mange strenge an, som hver for sig rammer vort store følelsesregister.

 

David skriver salmen ud fra sin store erfaring med Gud, for han erfarede, at sammen med Gud var ingenting umuligt. David oplevede at blive forfulgt af svigerfar og sønnen absalom. Han har opholdt sig på kongeborgen, men måtte også gemme sig bort i en klippehule, fordi et par sønner ønskede ham langt bort og ville gene erstatte ham, men Gud overhalede alle med sine planer indenom. David forblev ved kongemagten i hen ved 4o år.

 

I bibelverset til Dagens Ord Andagten skriver han om Guds tanker med det lille menneskebarn. Gud har særdeles store tanker med os. Ja, de er så store, at de ikke kan fatte det med vores forstand. Med troens blik får vi lov til at se, hvordan Gud løfter sløret for alt det, der er hemmeligt for denne verdens trendsættere.

 

Der kan synges om kunst og kultur, om underholdning og teater, men alt det forbliver blindgyder i forhold til Guds riges hemmeligheder, som åbenbares ved tro.

 

I Guds store skole læres der lektier for livet. Vi lærer først og fremmest at bruge troens blik, som én af mine elever engang forklarede med få ord:

 

”Nogle øjne ser, hvad andre ikke ser,

men ser du noget,

så tro det kun trygt,

for Jesus ved, at du ham jo tror.”

 

Den besked lå engang på mit kateder efter en pragtfuld kristendomstime i en 4. klasse.  Jeg tog sætningen til mig, som en personlig hilsen fra Gud, som nogle gange bruger det oversete og ubetydelige for at åbenbare sig, ja, selv et barn uden teologisk baggrund.

 

Kort og godt. Får vi lov til at se noget ad fra Skriften, skal vi blot frimodigt tro på det, for den treenige Gud ved, at vi tror på ham og vil derfor også gerne stadfæste og bekræfte sine planer, som på grund af Kristi sejr er enormt store.

 

En vej eller anden, vor Herre ved råd,

måske ikke min vej,

måske ikke din vej;

men dog ad sin egen vor Herre ved råd.

                                                Martha Coook


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Walk On The Water

Med og af Britt Nicole


 

  


 

 
   Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002