FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
28. november

Direkte fra alteret


 

Es. 53,6-7. Vi flakkede alle om som får, vi vendte os hver sin vej; men Herren lod al vor skyld ramme ham. Han blev plaget og mishandlet, men han åbnede ikke sin mund; som et lam, der føres til slagtning, som et får, der er stumt, mens det klippes, åbnede han ikke sin mund.

 

Det hænder, at man i visse situationer kan være lidt distræt. Tankerne kan være andetsteds, og så pludselig står man der, hovsa hva’ nu?

 

Det skete for mig forleden, da jeg knælede ved alterskranken, jeg havde glemt at tage bægeret med op. Måske var det, fordi jeg var den første, der knælede? Vel, undskyldninger er der jo nok af. Jeg modtog brødet og ventede på alterkalken, men pludselig opdagede præsten, at jeg manglede et bæger. Resolut tog han sit eget bæger direkte fra alteret og gav mig det. Situationen blev klaret. Fornøjet var jeg og gik glad tilbage på min kirkebænk.

 

Men på kirkebænken arbejdede mine tanker videre.  Billedet med præsten, der tog sit eget bæger fra alteret for at give det videre med indhold – Jesu dyrebare blod – blev for mig meget symbolsk. Jeg kom til at tænke på det lidelsens bæger, som Jesus måtte tømme, ja, hver en dråbe, før han kunne tilbyde os at give os af hele sin fylde.

 

Endvidere kom jeg til at forbinde billedet med et maleri af kunstner Bodil Behrens. Hun har her formået at omsætte den lidende tjener til et særdeles talende maleri. Med de specielle tornede linjer har hun sat Jesus ind i en sammenhæng, hvor han inspirerer. Han blev plaget og mishandlet, men igennem det alt sammen vandt han en sejrskrans, som han nu skænker igennem sit eget legeme og blod. Det var den sejrskrans, jeg fik del i direkte fra alteret, Guds forsoningssted, hvor lidelsens bæger blev tømt.

 

For en årrække siden besøgte jeg Vor Frelsers Kirke i København. Jeg nåede op til alteret og måtte stå stille i eftertænksomhed over det talende alterrelief, som viser Jesus i Getsemane, hvor en engel støtter ham i bønnekampen, men samtidig ses en engel på vej ned fra himlen med et lidelsens bæger, som rækkes ud mod Jesus. Den anden engel rækker ud imod bægeret for ligesom at vise, at bægeret er et nødvendigt led i hele frelsesplanen. Og Jesus selv drikker af det til den sidste dråbe. Hvilken prøvelse! Hvilken lidelse! Hvilken ydmygelse må han ikke igennem for at indtage den sidste dråbe! Men Jesus går hele vejen.

 

Jesu kærlighed er så guddommelig stærk, at ingen lidelse eller smerte kan holde ham tilbage. Han ønsker at udføre Guds vilje til sidste smertedråbe. Og det alt sammen for at frelse os. Der er grund til at takke for hans indsats mod dæmoniske magter og hans triumf på korset og i opstandelseshaven. Nu får jeg ved knæfaldet del i hele hans fylde.

 

Mæt min sjæl, o Jesus sød,

med dit kød, det sande brød,

vederkvæg mig, frelser min,

med dit blod, den rette vin,

til min synds forladelse

og din døds ihukommelse;

dig al tak og ære ske!

                              DDS 463


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
In tenderness He sought me

af W. Spencer Walton. Her fremført af Citizens
Dansk titel: Han søgte mig i nåde...)Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002