FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
28. november

Om 4 kapitler med dramatik, nærvær, åbenbaring og undervisning


 

Rut 2,12: ”Herren gengælde dig, hvad du har gjort, og din løn blive rigelig fra Herren, ISRAELS GUD, under hvis vinger du kom og søgte ly!”

 

Ruths bog er kun på fire kapitler, men i al sin enkelhed er den fyldt med dramatik, nærvær, åbenbaring og undervisning.

 

Rut er lavet af det helt rigtige stof. Hun søger ikke sit eget, men prøver på alle måder at støtte sin svigermor, der kender Israels Gud. Rut er ellers ikke blevet sparet for modgang. Hun mistede sin mand og svigerfar, men klynger sig til svigermoderen i håb om at tingene må lægge sig til rette – og hun bliver ikke gjort til skamme.

 

Der kommer et ”og dog” i hendes liv. Selv om hendes flugt fra moabitternes land er fyldt med sorg og afsavn giver det nye land, Israel, hende håb. Hun nedværdiger sig til at samle aks på en mark, efter at høstfolkene har været der, men for Rut har småaks også sin berettigelse. I forbindelse med jobbet møder hun Boaz, en velhavende mand, der ser værdien i det ydmyge og omsorgsfulde sind hos Rut. Han henvender sig til hende og giver hende en stor opmuntring midt i det svære. Ordene er en konsekvens af hendes livsstil:

 

”Herren gengælde dig, hvad du har gjort, og din løn bliver rigelig fra Herren, Israels Gud, under hvis vinger du kom og søgte ly!”

 

Rut mødte sit ”og dog” og blev rigt velsignet efter megen møje. Beskeden til Rut kan vi alle tage til os.

 

I en helt anden forbindelse møder vi dette ”og dog”, som jeg er blevet indfanget af og særdeles opbygget af.

 

Hos Esajas 53,3-4: ”Ringeagtet, skyet af folk, en smerternes mand og kendt med sygdom, én, man skjuler sit ansigt for, agtet ringe, vi regned ham ikke. OG DOG – vore sygdomme bar han, tog vore smerter på sig; vi regnede ham for plaget, slagen, gjort elendig af Gud. Men han blev såret for vore overtrædelse, knust for vor brødes skyld; os til fred kom straf over ham, vi fik lægedom ved hans sår.”

 

Herligt, herligt. Godt vi har dette ”OG DOG”. Så var det ikke ordene om den ringeagtede mand, der var det sidste, det var ”og dog”- vore sygdomme bar han, tog vore smerter på sig.

 

Hos Mattæus har vi også et godt eksempel (Matt.11,19). Her står der: ”Menneskesønnen kom, som spiser og drikker, og man siger: ’Se, hvilken frådser og dranker, ven med toldere og syndere!’  DOG, visdommen er retfærdiggjort ved sine gerninger.”

 

Igen herligt. Gud har sin egen kugleramme. Selv om vi kan havne i vanskeligheder og problemer, så står det fast, at VISDOMMEN ER RETFÆRDIGGJORT VED SINE GERNINGER.  Guds planer kan ingen forhindre i at blive udført. Han fører altid retten til sejr på sin måde. Det skete med Rut, og det vil ske med dig og mig, når vi søger ind under hans vinger for at finde ly.Modtag pr. mail

Modtag en ny andagt pr. mail hver dag.
Det er gratis og uforpligtende.
- send en mail med dit navn til mail(at)dagens-ord-andagt.dk
og skriv "Ønsker andagt pr. mail"


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


All about Jesus

Musikvideo fra Impact Church i Roskilde. Klik evt. hen til start og få et dejligt vidnesbyrd som indledning
Støt gerne

Dagens Ord Andagt Internetmission

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

Reg. nr. 1551 kontonr. 478 348 2738
eller
MOBILE PAY telefon 3042 5207

   

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002