FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
27. juli

En åben himmel


 

2. Krøn.20,12: ”Vi er afmægtige over for denne vældige menneskemængde, som kommer over os; vi ved ikke, hvad vi skal gøre, men vore øjne er vendt mod dig!”

 

Dagens Ord er afslutningen på en bøn, som blev opsendt af Kong Josafat fra Juda rige i forbindelse med en trussel udefra. Han blev pludselig truet af en voldsom hær, der med sin styrke sendte en rædsel gennem den judæiske hær. Josafat var fyldt med frygt, men han gjorde det eneste rigtige, han bad en bøn i påsyn af hele folket, og hans indledningsord siger alt om denne konge. Han vendte sit blik imod himlen.

 

”Herre, vore fædres Gud! Er DU IKKE GUD I HIMMELEN, er det ikke dig, der hersker over alle hedningerigerne? I din hånd er kraft og styrke, og mod dig kan ingen holde stand!”

 

Jo, Josafat blev rystet, da fjenderne rykkede frem, men hans tillid til Gud var større. I sin afmagt vendte han sit blik mod himlen og blev ikke gjort til skamme.

 

En profet iblandt folket kommer med et opmuntrende budskab om at være uden frygt, for Gud, den almægtige, vil kæmpe for dem. ”Sådan siger Herren til jer, frygt ikke og forfærdes ikke for denne vældige menneskemængde, for KAMPEN ER IKKE JERES, MEN GUDS!”

 

Jeg har altid holdt af dette udtryk om, at kampen er Guds. Det er denne indstilling, vi altid skal have, så vi ikke i vild præstation og anstrengelse ødelægger os selv.

 

Det er en stor trøst, at profetens budskab også er Bibelens budskab. Gang på gang må Gud gøre sine tilbedere opmærksom på, at det er ikke menneskelige præstationer, der er brug for, men Guds guddommelige indgriben.

 

Lige før overgangen over Det røde Hav må Gud igen lære dem lektien: ”Herren skal stride for jer, men I skal tie” 2. Mos.14,14 og det samme har vi i budskabet til Josua: ”Du skal ikke frygte for dem; for Herren jeres Gud vil selv kæmpe for jer!” 5. Mos.3,22.

 

Jeg synes, det er befriende læsning, at det er Gud, som vil gå foran og afgøre slagets gang. Så kan mennesker håne og nedgøre så meget de vil, Gud afgør det hele i sin time.

 

Gud afgør også slaget i Josafats tilfælde. Kongen får besked på at sætte sangere op og så gå mod fjenden med lovsang. Ja, fornuftsmæssigt er det jo skørt, men når Gud er med, er det planlægning på højeste niveau. Det ender dog også med en sejr for Josafat. Gud hører lovsangen og griber ind. Fjenden må stikke af. Jo, Josafats bøn udvirkede mirakler. Det må vi også forvente, når vi i magtesløshed råber til Gud. Læs engang hele Josafats bøn. 2.Krøn.20,6-12.

 

Hør et ord fra Herren i tidens travle jag.

Biblens løfter evigt skal bestå.

Evangeliets erfares kan endnu i dag.

Hvem, som vil, frimodigt komme må!

Kor: Intet er umuligt, intet er umuligt

Intet er umuligt for vor Gud.

Vækkelse og frelse, lægedom og helse,

intet er umuligt for vor Gud. 

                        Frithioff Henningsen

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Prayer For A Friend

med Casting Crowns.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002