FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
27. juli


Gudsfrygt og velsignelser


 

Sal. 37,5: ”Vælt din vej på Herren, stol på ham, så griber han ind.”

 

Bibelverset til Dagens Ord kaldes også ”Den kristnes normaltemperatur”. Vi har lov til hver dag at stole på Gud og regne med, at han griber ind. Dagens ord er jo et Guds ord, og derfor indeholder det liv og opbyggelse for enhver, som tror.

 

Gud løber ikke fra sine løfter, men han vil så gerne, at vi dvæler ved hans ord, klynger os til dem, som et barn klynger sig til sine forældre. Gør vi det - med en enkel og barnlig tro, da vil Gud stadfæste, hvad han har sagt. Det står i øvrigt længere fremme i salmen: ”Af Herren stadfæstes mandens skridt, når han har behag i hans vej”. vers 23.

 

Ind imellem standser jeg op ved tre dejlige løfter, som udtrykker Gudsfrygtens velsignelser.

 

Det første står i salme 103,17: ”Men Herrens miskundhed varer fra evighed og til evighed over dem, der frygter ham.”

Her står det enkelt og opløftende, at Guds dyrebare kærlighed vil være med dem, der frygter ham. Og kærligheden vil ikke på et eller andet tidspunkt ophøre, nej, den rækker ind i evigheden, ind i de evige boliger, hvor kærligheden selv vil være til stede i Jesus Kristus. Hvilket løfte! Så frygt Gud, stol på ham, og Guds suveræne kærlighed vil være over dig for tid og evighed.

 

Det andet ”Gudsfrygt-løfte” står i Salme 34,8: ”Herrens engel slår lejr om dem, der frygter ham, og frier dem.”

Igen et fantastisk løfte, som vi må støtte os til i vor urolige verden med terror og trusler. Vi må stole på, at Guds engle er os nær, når vi færdes derude i det pulserende liv. Men også derhjemme, hvor hverdagslivet udfolder sig. I 1.kong.9,3 står der et supplerende ord, som har trøstet mig så mange gange: ”Guds øjne og hjerte skal altid være der”. Det er godt at vide, at Guds vågende blik og hans varme hjerte vil være hos os i livets op- og nedture. Og englekraft tæller mere end den mængde bodygards Georg Bush var omgivet af under sit besøg i Danmark. Vi må regne med englevagt, vi må tale om englevagt, og vi må bede om englevagt både for os selv og vore kære.

 

Det tredje ”Gudsfrygt-løfte” finder vi i den allersidste bog i Det gamle Testamente, nemlig Mal. 4,2: ”Men for jer, som frygter mit navn, skal retfærds sol opgå med lægedom under sine vinger, og I skal gå ud og boltre jer som kalve, der kommer fra stalden.”

Et herligt løfte om lægedom og helbredelse for hele mennesket.  Guds frelsende og helbredende kraft skal være som solens livgivende stråler. Og vi skal ubekymret færdes frit omkring som de kalve, der i forårskådhed springer rundt på markerne.

 

Vel, lad os holde fast ved disse tre ”Gudsfrygt-løfter” og lad os betragte dem, som Guds store gave til os i hverdagens strid.

 

Vej har du alle steder,

dig midler fattes ej,

kun nåde du udspreder,

kun lys er al din vej. 

                  P. Gerhardt  


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkThis Is The Stuff

Med Francesca Battistelli


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002