FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
27. december


Nye kræfter


 

Es. 40,31: ”Men de, der håber på Herren, får nye kræfter, de får nye svingfjer som ørnens, de løber uden at blive trætte, de vandrer uden at udmattes.”

 

Ovennævnte bibelvers er hentet fra Esajas' Trøstebog. En enkelt linie er dog fra en ældre oversættelse, fordi den er mere forklarende end den nyere. I den nyere oversættelse står der blot ”får vinger som ørne”. Ordene ”nye svingfjer som ørnens” henleder opmærksomheden på et bestemt fænomen hos nogle ørne.

 

Når ørnene fornemmer, at de gamle fjer er ved at være ubrugelige, sætter de sig hen på en klippehylde og basker vingerne til blods ind mod klippen. Her venter de tålmodigt, indtil de nye svingfjer vokser ud. Og med de nye fjer kan de flyve i højere liggende luftlag.

 

Billedet er godt. Vi mennesker har også vinger, som ikke kan bruges i troens verden. Vores "ubrugelige vinger" er vores fornuft eller gode gerninger, som er gjort for at opnå en form for belønning. Vi må også have nogle svingfjer kasseret og vente på klippen (Kristus) indtil troens nye svingfjer er vokset ud.

 

”Den retfærdige skal leve af tro”, står der i Bibelen, og det er de nye svingfjers beskrivelse. Ligesom ørnen basker de gamle vinger ind mod klippen, må vi også tit opleve det smertelige i at forlade ”fornuften” og udelukkende satse på troen.

 

Nu troede vi lige, at den retfærdige skulle leve af gode gerninger og from gudsdyrkelse, men Jesus gjorde op med det og pegede alene på troen som den afgørende faktor. Det var også det Martin Luther genopdagede - ”troen alene”.

 

I Det gamles Testamentes beretning om de 12 spejdere, der bliver sendt ind i Kanaan, har vi et udmærket billede på de gamle svingfjer og de nye svingfjer.

 

De 10 spejdere sagde samstemmende, at det var umuligt at indtage landet, for de fremmede var som kæmper og sig selv betegnede de som græshopper.

 

De to spejdere, Josua og Kaleb, havde set det samme som de andre, men deres indstilling var helt anderledes (de havde fået de nye svingfjer). Deres vidnesbyrd lød:

 

”Gør kun ikke oprør imod Herren og frygt ikke for landets befolkning, for dem tager vi som en bid brød; deres skygge (deres guder) har forladt dem, men med os er Herren.” 4. Mos. 14,9. 

 

Se, det var observation fra helt andre luftlag.

 

Bøn:

Jesus, vi beder dig om,

at give os de nye svingfjer,

så vi løftes op

og klart hører tonen fra Himlen.

                                            Amen 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkO come O come

Med Mercyme, 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002