FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
27. oktoberDen åbne dør og det åbne land


 

Johs. Åb. 3,8: ”Se, jeg har stillet dig foran en åben dør, som ingen kan lukke, for vel er din kraft kun liden, men du har holdt fast ved mit ord og ikke fornægtet mit navn.”
5. Mos. 1,21: ”Se, Herren din Gud har lagt landet åbent foran dig. Drag nu op og tag det i besiddelse, sådan som Herren, dine fædres Gud, har befalet dig. Vær ikke bange og lad dig ikke skræmme.”

 

Hver gang, jeg læser disse herlige løfter, gør det et stærkt indtryk på mig, for de er så opmuntrende, enkle og varme – de kommer jo også direkte fra den treenige Gud, som ønsker at skubbe os fremad.

 

I det første løfte får vi at vide, at den opstandne Jesus har stillet os foran en åben dør, som ingen kan lukke. Herligt! Vi skal altså ikke holde os tilbage, men blot frimodigt gå ind ad den og tage de første skridt ind i de beredte gerninger, som han har lagt til rette for os. I dette nye troens land skal vi ikke tænke på vor ringhed, men blot holde fast i de guddommelige ord, som vi får undervejs.

 

Det er jo troen, som skal bevæge os og føre os frem mod målet. Himlens herlighed. Vi skal være bevidst om, at det er et troens rige, vi bevæger os i. Troen er substansen. Troen er autoriseret i det rige – og har vi tro for den situation, vi hver især står i, ja, da er alt muligt, for troen bevæger Guds hånd – og den hånd er både stor og stærk. Lyt blot til Sal. 89,14: ”Du har en arm med vælde, din hånd er stærk, din højre løftet.” Videre i vers 22: ”Min hånd skal holde ham fast, og min harm skal give ham styrke.”

 

I det andet løfte fra Det gamle Testamente får vi også at vide, at der ligger et åbent land foran os – og vi skal ikke lade os skræmme eller være bange for at efterkomme opfordringen. Vi skal blot med troens overbevisning i vore hjerter gå, alt imens vi retter vort blik og vort håb mod ham, der har sagt ordene.

 

De fleste af os husker nok de 12 spejdere, som bliver sendt af sted for at undersøge det nye land, som Gud havde lovet dem. Alle 12 spejdere er begejstrede for alt det, de ser. I 40 dage får de lov til at undersøge det land, som ”flyder med mælk og honning”.

 

Men deres reaktion efter turen er ikke ens. De har set det samme, oplevet det samme, men deres melding til Moses, som havde sendt dem af sted, er vidt forskellig.

 

De 10 spejdere siger samstemmende: ”Vi kom ind i det land, du sendte os til. Det flyder virkelig med mælk og honning, og her er noget af dets frugt, men det folk, der bor i landet, er stærkt, og byerne er befæstede og meget store.  Vi kan ikke drage op mod det folk, for de er stærkere end os. Alle de folk, vi så i landet, var umådelig store. Ja, vi har set kæmper dér – Anak-sønnerne hører til kæmperne – så vi var som græshopper i vores øjne; det var vi også i deres øjne!”

 

Josua og Caleb, som havde troens Ånd, siger noget helt andet. ”Lad os drage op og erobre landet. Det kan vi sagtens. Gør ikke oprør mod Herren! Vi skal ikke være bange for landets befolkning, dem ’spiser vi som en bid brød’, Herren er med os.”

 

Josua og Caleb havde forstået budskabet om det åbne land, og at de ikke skulle være bange. I tro greb de budskabet - også med deres bekendelse.

 

Desværre måtte hele folket undgælde for de ti spejderes vantro. I 40 år vandrede de rundt i ørkenen. Dog skal det tilføjes, at Josua og Caleb kom ind i Det forjættede Land. De 10 spejdere omkom i ørkenen.

 

En stærk prædiken om, at vor bekendelse kan styre os og forme os.

 

Måtte vi alle gribe Guds løfter som Josua og Caleb. ”For alt det, der er født af Gud, sejrer over verden og dette er den sejr, som har sejret over verden: VOR TRO.” 1. Johs. 5,4.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Lovsang


Vi har brug for dig 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Oktober 2016: Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
39 
 
 
 
 
 
40 
41 
42 
43 
44 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002