FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
26. marts

Faderhjertet


 

Luk. 15,29: Og han stod op og gik til sin far. Men da han endnu var langt borte, så hans far ham og ynkedes inderligt og kom løbende og faldt ham om halsen.”

 

Dette herlige vers er velkendt. Det har talt til mange, fordi vi her møder en optimale kærlighed, illustreret med en far, der længes efter sin søn – og ikke mindst ønsker at omsætte kærlighed til handling. Lignelsen om den fortabte søn har en klar pointe, som bliver mere og mere dyrebar, som årene går. Guds kærlighed for fuld udblæsning.

 

Forleden standsede jeg op ved en anden fortælling, hvor faderhjertet ligeledes var den altafgørende faktor. Fortællingen der er fortalt af den indiske prædikant Sundar Singh, berørte mig - og den kan på en udmærket måde supplere Jesu skønne lignelse.

 

”Der var en konge, som havde en meget intelligent og dygtig minister. Ministeren blev en kristen og bekendte sin tro over for alle. Det var kongen ikke så begejstret for. Han forstod i øvrigt heller ikke, hvad ministerens tro gik ud på.

 

”Når jeg vil, at et eller andet skal ske, så siger jeg det til mine tjenere, og det er nok. Så jeg forstår ikke, at Kongernes Konge var nødt til selv at komme til denne verden?” var kongens kommentar.

 

Egentlig ville kongen afskedige sin minister på grund af hans kristne tro. Men han holdt meget af ham og lovede derfor at tage ham til nåde, hvis han var i stand til at forklare kongen, hvorfor Kristus var nødt til at komme til verden selv.

 

”Giv mig 24 timer, Deres Majestæt”, bad ministeren, og jeg skal besvare spørgsmålet.”

 

Ministeren sendte bud efter en meget dygtig billedskærer og bad ham fremstille et lille barn, og så klæde det nøjagtigt som kongens 2-årige søn.

 

Den følgende dag var kongen på sejltur ude på floden. Billedskæreren havde fået besked på at opholde sig ved flod-bredden og på et aftalt tegn kaste trædukken i vandet. Kongen så dukken falde i vandet, og i den tro, at det var hans barn, sprang han straks i floden.

 

Bagefter spurgte ministeren kongen, hvorfor han selv sprang i vandet for at redde sit barn, når et enkelt ord til tjenerne havde været nok. ”Det er faderhjertet, som måtte handle sådan!” forklarede kongen. Og ministeren fortsatte: ”Sådan kunne Gud heller ikke nøjes med kun at sende et frelsesbudskab til menneskeheden. Hans uendelige store kærlighed fik ham selv til at stige ned fra Himlen for at frelse os..

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkJeg Lever

Tekst og sang af Maud Kofod. Musik: Peter Kofoed-Nielsen
Maud Kofod

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002