FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
26. december

Tilgivelse løsner alle bånd


 

Lukas 2,30:  For nu har jeg set ham, som du har talt til mig om. Jeg har set verdens Frelser. Han er det lys, der skal skinne for alle folkeslag.  Han skal bringe dit folk, Israel, ære og herlighed!«

I den gamle oversættelse står der:

Thi mine øjne har set din frelse, som du har beredt for alle folkeslag, et lys, som skal åbenbares for hedningerne, og en herlighed for dit folk Israel.


Et herligt ord, vi her har foran os. Det er gamle Simeon, som træder frem på Tempelpladsen og får øje på Maria, Josef og Jesus-barnet. Han føler dybt i sin ånd, at han står over for verdens frelser, og med Helligåndens dristighed tager han barnet i sine arme og fremkommer med alle tiders lovsang, hvorfra ovenstående ord er hentet.

 

Jo, Simeon så verdens frelser med sine fysiske øjne, men troens blik var lige så klart. Derfor kunne han fremsige en af de herligste lovprisninger, vi ejer i vor bibelbog.

 

Simeon så også, at Jesus-skikkelsen ville dele folk i to grupper. Nogle ville tilbede ham og andre ville forarges på ham. Og sådan gik det, og sådan går det også i dag.

 

"Mine øjne har set din frelse". Hvad er så Guds frelse? Josef fik det at vide af en engel: "Han skal frelse sit folk fra dets synder"(Matt. 1,21). Det er den store tilgivelse, det drejer sig om.

 

Det største krav i denne verden er også det sværeste, nemlig at kunne tilgive sin næste. Jesus kunne. Da han havde modtaget hån, spot og spyt, kunne han alligevel sige: "Fader, tilgiv dem, thi de ved ikke, hvad de gør." Han tilgav ypperstepræsterne, de skriftkloge, rådsherrerne, farisæerne, soldaterne, ja, dem alle sammen.

 

Det er Jesus, som er vor læremester. Sammen med ham kan vi tilgive vort medmenneske, der har generet os. Når han kunne tilgive efter at være trukket igennem mudderet, så kan vi også ved hans kraft.

 

Ved at tilgive løser vi på én gang vort medmenneske og os selv, og sætter begge parter i frihed. Se, det er da værd at praktisere. Bitterheden og fornærmetheden må for alt i verden ikke nå at slå rod og hindre Guds frelse og vækst. Så lad os gøre alvor af at tilgive vor næste 100%. Det løser lænker, skaber frihed og fred. Guds nåde og hans tilgivelse rækker langt. Det var det, gamle Simeon så.

 

Bøn:

Herre, vi takker dig for den frelse,

der blev rakt menneskeslægten.

Tak, at også jeg ved tro får del i denne frelse.

Lad taknemmeligheden over din store frelse

lære os at tilgive vor næste

med det sindelag, som prægede dig.

Tak, at tilgivelsen løsner alle bånd

og sætter mennesker i stand til at fungere optimalt.

                                                                         Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkOur Lullaby

Med MercyMe 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 


God Andagts Jul
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002