FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord - BIBELLAND - Andagter
25. juni

Det skal Gud nok sørge for


 

1. Mos.22,7-8: ”’Far,’ sagde Isak. ’Ja, min dreng’. ’Vi har brændet og ilden – men hvor er offerlammet?’ ’Det vil Gud selv sørge for, min dreng,” svarede Abraham. Så gik de videre i tavshed.”

 

Bibelverset til Dagens Ord indeholder nok et af de mest dramatiske replikskifter, som vi har i Bibelen: Samtalen mellem Isak og Abraham på vej op ad Moria Bjerg. Isak er selvfølgelig nysgerrig og melder ud: ”Vi har brændet og ilden, men hvor er offerlammet?” Han ved jo godt, at der manglede noget, men stiller sig åbenbart tilfreds, da han får at vide, at det skal Gud nok sørge for. Abraham får et af de der ubehagelige spørgsmål, hvor betænkningstiden er meget kort, men han får da alligevel sagt noget sandt, at det er Guds problem. Og Gud sørgede da også for en vædder, da englen afbrød den planlagte offerhandling. Abrahams svar rækker helt ind i Den nye Pagt, hvor Gud også sørgede for et offerlam, nemlig sin egen søn.

 

I Cecil de Milles berømte film ”De ti bud”, findes der ligeledes et replikskifte, som er værd at tage med. Det foregår nede ved Nilens bred, hvor Jokobed, Moses’ mor, er i færd med at skubbe kurven ud på vandet. Søsteren Mirjam følger selvfølgelig spændt med i det hele og må nødvendigvis spørge: ”Mor, du har ikke engang givet ham et navn endnu?” Mirjam ved jo, at et barn skal have et navn, og det må ikke glemmes i den aktuelle situation. Moderen har utvivlsomt også søgt efter et svar, men ret hurtigt svarer hun: ”Det skal Gud nok sørge for!”

 

Ja, hvilken svar og hvilken tillid. Replikskiftet står ikke i Bibelen, men kunne godt have fundet sted, for selvfølgelig var navnet vigtigt. Men Jokobed overlod alt til Gud, både sivkurvens tur ned langs Nilen og navngivningen. Og hun blev ikke gjort til skamme, for drengen i kurven blev samlet op af en prinsesse, som samtidig navngav ham. Nogle gange er Guds timing helt fantastisk.

 

Vi andre kan også pludselig stå i en situation, hvor vi med troens tilskyndelse må foretage en handling, som vi ikke lige kan se konsekvensen af. Men da må vi som en Abraham og en Jokobed holde fast i, at Gud nok skal sørge for at bekræfte og stadfæste vores troshandling. Hans timing fungerer jo også i dag, 2010.

 

Vi står i dag over for store beslutninger med hensyn til Bibellands fremtidige virke. Indre Mission har beredvilligt indgået et tæt samarbejde om en placering på Mørkholt strand Camping. Det kræver bl.a. en ny bygning med rammer for mine skulpturer, men også for andre kunstværker. Visionen er stor, et oplevelses- og kunstcenter, hvor vi vil formidle evangeliet på en spændende måde for børn og unge. Men der skal nødvendigvis også midler til.

 

Selv om jeg inderst inde også har den tro, at det skal Gud nok sørge for, vil jeg alligevel gerne dele projektet med jer andagtslæsere. Jeg håber, at mange af jer vil tage det med i jeres lønkammer og være med i forbøn for, at etableringen af det nye Bibelland bliver en virkelighed - og til stor velsignelse for vort land, hvor så meget i øjeblikket trækker i helt andre retninger.

 

Vej har du alle steder

dig midler fattes ej.

Kun nåde du udspreder

kun lys er al din vej.

Din gerning kan ej hvile,

ej standses kan dit fjed,

når du til os vil ile,

med hjælp og bistand ned.


Danmarks top turist website med forlystelsesparker, attraktioner, sommerlande, hoteller, feriehuse, clipart, fotos og massere andet til turist ferie og fritid   Genvej til Bornholms attraktioner, forlystelser, camping, sommerhuse, hotel, transport på - og til og fra Bornholm   Portal til turisten i København. Mulighederne i København - når du har ferie eller fritid

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
22 
 
23 
24 
25 
26 
 
 
 
 


Støt meget gerne

BIBELLANDS INTERNETMISSION

herunder også Dagens Ord.

Klik her og se websiden med forklaring.
Vision om
MISSION på INTERNETTET.
 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679

 MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002