FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
25. juli


Alle som én


 

Luk.14,17-18: Da festen skulle begynde, sendte han sin tjener ud for at sige til de indbudte: Kom nu er alt rede! Men de gav sig alle som én til at undskylde sig.

 

Jeg hørte ovennævnte tekst i kirken og blev dybt rystet. Teksten er hentet fra lignelsen om det store gæstebud. Aldrig før har jeg lagt mærke til dette udtryk: "Alle som én".

 

Jeg har flere gange sagt til min kone, at jeg ikke forstod, hvorfor folk, som man kendte godt, ikke gik i kirke. Men nu forstår jeg det. Jesus svarer tydeligt og lægger ingen fingre imellem. Kort og præcist fortæller han i lignelsen, at det var alle, ja alle som én, der havde en undskyldning for ikke at tage til fest, for de havde hver deres interesse, som de var nødt til at pleje, noget, som de lige havde investeret i, mark, okser og ægteskab.

 

Og stakkels mand, der havde ladet invitationen gå ud, han må høre på alle undskyldninger. Havde der så været nogle få, der havde en undskyldning, det kunne man forstå, men alle som én, ... det var næsten ikke til at bære.

 

Tjeneren blev så sendt af sted to gange mere for at festsalen kunne blive fuld. Og til sidst lød det til de først indbudte: Ingen af de mennesker, som var indbudt skal smage mit måltid.

 

Guds måltid er fællesskabet med vor skaber og herre, både her i tiden og i evigheden. Vi må ikke glemme, at vi er skabt i Guds billede, vi er skabt til at tilhøre ham, vi er skabt til at tilbede ham, ja, vi er skabt til at holde måltid med ham ved alterbordet. som er et forbillede på evighedens store festmåltid.

 

Kære læser: Hvornår har du sidst knælet ved nadverbordet og fået del i Guds store velsignelser.  Kom, nu er alt rede, lyder det så stærkt i lignelsen. Så må vi komme og pakke alle vore undskyldninger væk.

 

Må Gud velsigne os til at komme, nu, nu på søndag. At tilbringe en søndag i kirken er jo for alvor at være sammen med Jesus igennem, salmesang, lovsang, bøn og altergang.

 

Bøn:

Tak, Jesus, at du så tit inviterer os

til at høre dit ord.

Lad os ikke undskylde os, men gå,

for det er jo himlens og jordens skaber,

der inviterer og vil dele glæden med os.

En sådan invitation må man tage imod.

                                                      Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkComing back home

Med den canadiske kristne pop rock gruppe Downhere


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002