FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
24. august


Med glæde


 

1. Pet.3,9: ”Gengæld ikke ondt med ondt, eller skældsord med skældsord, men velsign derimod; for I er kaldet til at arve velsignelse.”

 

Det hænder, at man kommer ud for en oplevelse, som bare bider sig fast. Noget sådant oplevede jeg forleden, da jeg besøgte en god ven. Pludselig opfordrede han sin datter, som netop var blevet student, til at velsigne mig. Og jeg skal sent glemme hendes svar: ”MED GLÆDE. Og så satte hun sig hen til bordet og bad en engageret bøn. Hun bad bl.a. om, at der for mig måtte blive åbne døre og at jeg med visdom måtte få lov til, at formidle det kristne budskab gennem det skrevne ord.

 

Det gjorde indtryk at blive omsluttet med en sådan kærlighed. Hun var ikke i tvivl. Hun ville velsigne - ikke med forbehold, men MED GLÆDE. Og det blev en glædens stund at blive løftet op til nådens trone af en personlig og varm kristen.

 

Det blev også en lektie for mig om, at være parat til at velsigne min næste.

 

Apostlen Peter behandler det samme emne i sit første brev. ”Velsign”, skriver han og føjer til, ”i stedet for at gengælde skældsord med skældsord.” En uhyre vigtig opfordring, som vi hver i sær kan tage op i vores hverdag. Peter vidste godt, hvor skoen trykkede, han vidste godt, at den menneskelige natur hellere ville give igen, når nogen som våben brugte det fornærmende eller hadefulde ord. Men vi må, som Peter nok også selv har praktiseret – være parat til at velsigne også i forbindelse med mudderkastning fra et andet menneske.

 

For nogle måneder siden oplevede jeg også velsignelsens parathed blandt nogle Maria søstre i Darmstadt. De kunne uden forbehold velsigne til højre og venstre – uden, at det blev noget påtaget. Velsignelsen kom fra hjertets dyb. Med en kort sangstrofe lod de velsignelsens ord tilflyde et andet menneske.

 

I forbindelse med en guidet tur rundt i området standsede vi op nedenfor et vindue, hvor der lå en syg Maria søster. Vi blev alle opfordret til at velsigne hende med en kort sang: ”Herre, velsign du hende, Herre, velsign du hende. Fader i Himlen, velsign du hende.” Det gjorde godt, at lade velsignelsen strømme ind over et andet menneske.

 

I Det gamle Testamente har vi den Aronitiske velsignelse, som er et godt ”værktøj” at bruge i kristenlivet. Det kan nogle gange være svært at opmuntre et menneske, der slås med bekymringer og sygdom eller noget helt tredje, men da er det godt at kunne bede velsignelsen.

 

Må Herren velsigne dig og bevare dig,

Må Herren lade sit ansigt lyse over dig og være dig nådig.

Må Herren løfte sit åsyn på dig og give dig fred.

 

Man kan også henvise til den i Bibelen. Placeringen af velsignelsen er nem at huske, man skal bare tænke på, at 4 x 6 =24. 4. Mos.6 vers 24.

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkModtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her


Count Your Blessings

med Guy Penrod


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002