FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
24. september


Jeg så aldrig dagens lys


 

Sal. 8,5: ”Hvad er da et menneske, at du kommer ham i hu”

 

Jeg var i begyndelsen af mit liv. Jeg var kun nogle uger eller måneder gammel. Jeg var ikke født endnu. Jeg havde ikke gjort hverken godt eller ondt. Jeg havde ikke evnen til at tænke og vælge. Jeg var et menneske. Jeg var tiltænkt at være blandt Guds ypperste skabninger på jorden. Jeg var skabt i hans billede.

 

Min krop havde anlæg for øjne. Med dem skulle jeg se skaberen i det skabte. Jeg skulle glæde mig over naturens farver, solens pragt og nattens stjerner. Endnu havde jeg ikke set nogen ting.

 

Jeg havde anlæg til ører.  Med dem kunne jeg få vindens sus at høre, menneskers tale, Mozarts musik og mors stemme. Med disse ører skulle jeg måske høre korsets ord, som kan løfte det faldne.

 

Jeg havde hænder. Hænder tænkt til at bygge på jorden. Hænder tænkt til at gøre godt. Måske var mine hænder tænkt til at lege over pianoets tangenter, eller føre kunstnerpenslen. Endnu havde mine hænder ikke gjort nogen gerning.

 

Jeg havde mund. Den var tænkt til at prise skaberen. Med den skulle jeg prøve at udtrykke sjælens skjulte dybder. Men min mund havde ikke sagt et ord.

 

Jeg var ikke født endnu. Jeg var et helt menneskes anlæg. Jeg var så fuldkommen, at læger og forskere har brugt tusinder af år bare til at granske det blod, som løber i mine årer.

 

Jeg var et menneske. Jeg havde fået liv. Liv  -  liv. Jeg havde anlæg til at glædes, græde, sørge, frydes, frygte, tænke, skønne, huske, håbe.

 

Jeg var skabt i min skabers billede. Jeg var bare ikke født endnu. Da pludselig. En glødende smerte. En spids genstand føres ind i min krop. Jeg kan ikke gøre modstand.

 

Livets sidste fjende kaster sig over mig. Mit gryende liv rives nådesløst ud af min krop. Alt forsvinder. Fremtiden. Håbet. Åh Gud, Gud, forlad dem, for de ved ikke, hvad de gør! Jeg er ikke mere. Jeg bare var.

 

Det blev sagt om mig, at jeg var uvelkommen. De skulle vidst købe ny bil, TV, de nye møbler, og turen til Afrika havde vidst tæret på økonomien. Mit liv bragte dem bare bekymring. Det var bedst de dræbte mig. De havde ikke lært at kaste deres bekymring på skaberen. Ja, de dræbte mig. Ikke fordi jeg var nogen fare for hendes liv, som bar mig. Hvorfor? De havde et fint og kostbart hus, og ude på den kønne gårdsplads, hvor jeg skulle springe og lege, der står en ny bil.

 

Åh Gud – åh Gud --- Forlad dem, for de ved ikke, hvad de gør!

 

Eller - eller – ved de det alligevel?


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkFree To Be Me

Francesca Battistelli


 

  


 

 
   Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002