FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
24. november

Guds suveræne magt


 

Es.14,27: ”Hærskarers Herre har planlagt det, hvem kan sætte det ud af kraft? Når hans hånd er løftet, hvem kan da tvinge den tilbage.”

 

Et godt ord at meditere over, når bønnesvaret lader vente på sig. Ordet fra Esajas er til stor trøst for enhver, der føler, at uoverstigelige mure ligger foran de trosskridt, der bør tages. En dyb overbevisning og en bekræftelser fra Gud presser på, men hindringerne står i vejen. Da er det kun én ting at gøre, at lægge problemet frem for Gud endnu engang og så vente tålmodigt på Guds time, for han har jo lovet, at han som har begyndt sin gode gerning i os, vil fuldføre den indtil Jesu Kristi dag. Mens vi venter, skal Guds ord fylde hjerte og sind, for så vil det være en lygte for vor fod og lys på vor sti.

 

Bibelverset til Dagens Ord er Guds manual, som man bør tænke på i sit trosliv. Guds manual slår nemlig aldrig fejl. Lad os kigge på et par personer fra bibelen - og tjekke sandheden i manualen.

 

Josef fra patriarkernes tid havde fået nogle fantastiske drømme og versioner fra Gud. Det hele var så levende for ham, at han måtte fortælle om det, for det som hjertet er fyldt af., det løber munden over med. Han fortæller det da også til den nærmeste familie, men i stedet for at møde forståelse står han over for en mur af skepsis og hårdhed. Det er hans brødre, som ikke tåler visionerne fra Gud, i stedet for vil de bremse ham. De smider ham ned i en brønd for senere at sælge ham til nogle købmand. I Ægypten bliver han kastet i fængsel på grund af falske beskyldninger. Josef kunne have tænkt: ”Hvornår hører jeg fra Gud?” Men Gud havde udrustet ham med en stærk tro og tålmodighed, så han lagde hver dag frem for Gud. Gud var da også med ham. I Stefanus´ tale står der: ”Men Gud var med ham og udfriede ham af alle hans trængsler”.

 

Gud formår. Det, der så håbløst ud, blev forvandlet til en herlig udgang. Ingen formåede at standse Guds planer, for Gud er suveræn i sine handlinger og tænker helt anderledes end os. 1. Mos. 50,20 siger Josef: ”I tænkte ondt om mig, men Gud tænkte at vende det til gode.” Se, det er også Guds manual i forkortet udgave.

 

I Es. 55,8-9 står der: ”For jeres planer er ikke mine planer, og jeres veje er ikke mine veje, siger Herren; for så højt som himlen er over jorden, er mine veje og mine planer over jeres planer. ” Også et godt ord at skrive sig bag ørerne eller nærmere ned i hjertet.

 

Moses' udgang fra Egypten bekræfter også dagens ord. Farao troede, han kunne holde Guds hånd tilbage, men en dag måtte han sande, at Guds planer ikke lader sig besnakke eller vælte. Gud gennemførte sine planer med det jødiske folk, selv om en stædig konge stillede sig i vejen.

 

Jesu liv og offerdød bekræfter også dagens ord. Gud havde en fastlagt plan om at frelse verden igennem sin søns stedfortrædende død. Mange stillede sig i vejen og ville ikke vide af Guds plan. De troede de kunne ændre den, men da Guds visdom er støre end menneskelig beregning, triumferede Gud til sidst.

 

Jesus befriede ved sin offerdød mennesket fra syndeskyld og fortabelse, og ved sin opstandelse satte han alle modstandere skakmat. Han besejrede alt og alle og nu er alt ham underlagt. Jo, dagens ord er sandt. Husk det, når du er drevet ud på bølgerne. Guds vej går gennem havet, ja, som det står i salme 77: ”Han sti gik gennem store van(de)skeligheder.

 

Guds planer slår aldrig fejl. Heller ikke med dit liv. Lev i det og tro det.

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Gud kan gøre det igen

Niels Peter Finne
med en herlig lovsang om, at Gud igen og igen
gerne gør mirakler for hver og en af osService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002