FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
23. juni

Kærligheden kan ikke bindes


 

Johs. 18,6: ”Da nu Jesus sagde til dem: 'Det er mig' veg de tilbage og faldt til jorden.”

 

Det er dynamik i denne sætning. Judas og hans følge er på jagt efter Jesus i Getsemane Have, og da det så endelig lykkes dem at finde ham, og han melder sig selv, bliver mange så overvældet af den person, de står ansigt til ansigt med, at de falder til jorden.

 

De mærkede Majestæten i hans ord og havde utvivlsomt kigget ind i et forklaret ansigt. Han havde jo lige været sammen med sin himmelske far og bedt bønnen: ”Fader, ikke som jeg vil, men som du vil” og var mærket af den.

 

Jesus har været afklaret i alt, og jeg vil tro, at denne guddommelige afklarethed har blændet anklagerne i den grad, så de ikke kunne tåle at se ind i det lys, som var et genskin af alt det himmelske. De måtte simpelthen vende ansigtet bort og falde til jorden.

 

Jesus var jo Guds herligheds afglans. I beretningen om ”Forklarelsen på bjerget” møder vi det samme fænomen. Her er det disciplene, som ser Jesus i et forklarelsens skær og falder til jorden. Jesus rører ved dem og beder dem om at rejse sig. Og da de ser op, kigger de lige ind i Majestætens øjne. Fra en lysende sky over dem lyder det i øvrigt: ”Dette er min søn, den elskede; i ham har jeg velbehag, HØR HAM!” Matt. 17,5

 

Tilbage til Getsemane Have, hvor de forskellige grupper af soldater og håndlangere efterhånden har fået rystet sandhedens lys af sig. Nu fyldes de med den ondskab, der drev dem ud i haven, og de vil sikre sig, at Jesus ikke stikker af. Så de binder Ham.

 

Hvor naivt at tro, at man kan binde de hænder, der blot har vist kærlighed til alle mennesker. Kærligheden kan hverken bindes eller tøjles, den vil virke og gøre sin gerning, selv om der er forhindringer undervejs. 

 

Jesus står som en herlig skikkelse frem i Getsemane Have. Han er fuldt vidende om, hvad der skal ske, og er dog med et fuldt ”ja” villig til at give sig hen for at frelse menneskeslægten. Guds søn sagde et klart ”ja” til at ville være offerlam. Og det ”ja” gjaldt lige til slutningen.

 

Her er han, som vil løse

hver syndebunden træl,

her er han, som vil øse

trøst i hver bange sjæl.

 

Her er han, som vil favne

dig med sin kærlighed,

her er han, som vil gavne

dig med sin blodig´ sved.

 

Her er han, som vil bære

en tornekrans for dig,

her er han, som skal være

din drot evindelig.

               Tre vers fra salmen
               ”Se, hvor nu Jesus træder” af Th. Kingo


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkLord I Give You My Heart

Hillsongs


  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002