FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
23. november

Ingen kan stå hans magt imod 

Sal. 33,10-11: ”Herren gør folkeslagenes råd til intet, han hindrer folkeslagenes planer. Herrens råd står fast til evig tid, hans planer varer i slægt efter slægt.”

 

Overskriften til Dagens Ord Andagten er Grundtvigs ord. De er fremsagt i hans herlige trossalme, hvor han i 1. vers skriver:

 

Lille Guds barn, hvad skader dig?

Tænk på din fader i Himmerig!

Han er så rig han er så god,

ingen kan stå hans magt imod.

O, Gud ske lov.

 

Man fornemmer tydeligt, at Grundtvig har haft problemer tæt inde på livet. Han har i alt sit virke holdt sig tæt til bibelordet og gennem sine bibeltro salmer har han aflagt et vidnesbyrd om den gode bekendelse.

 

Det vakte en del røre, at hans gode gamle teologi altid havde ordet i centrum. Nogle gik til kongen og klagede over hans måde at skrive salmer på, en professor Clausen satte ham stævne og var årsag til at han måtte forlade prædikestolen for en tid, men Grundtvig holdt stand og regnede med en almægtig Gud, der tog sig af sit stridende Guds barn.

 

Grundtvig fik da også medhold fra anden side. Folk så guldet i hans salmer og støttede op omkring ham. I dag hører hans fantastiske salmer med til arvesølvet, hvorimod de kritiske røster er glemt. Hvem har navne på de mennesker, der gik til kongen og klagede, og hvem husker i dag en professor Clausen, der satte et pres på Grundtvig? Nej, i dag står Grundtvig, som den der var med til at sætte kristendommen på dagsordenen i mange sammenhænge i det danske samfund.

 

I salmen ”Lille Guds Barn” afslører Grundtvig sin store tillid til Gud. Han ved, at Gud er den mægtige, som ingen kan bøje arm med. Gud får det sidste ord. ”Spørg om hans magt og kærlighed” skriver han i et andet vers. Jo, Gud er nemlig på tronen endnu, trods alle folks herskertrang over andre.

 

Lad os bekende med Grundtvig:

 

Lille Guds barn i verden her,

hold dig da til din Fader nær!

Spørg om hans magt og kærlighed,

stol kun på ham og hvil i fred!

O, Gud ske lov.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkThere's A Place For Us

med Carrie UnderwoodService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002