FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
22. juli

Finder du ham, da finder du alt


 

Luk. 15,4: ”Hvis én af jer har hundrede får og mister ét af dem, forlader han så ikke de nioghalvfems i ørkenen og går ud efter det, han har mistet, indtil han finder det?”

 

Baggrunden for bibelverset til Dagen Ord Andagten er en kommentar fra nogle forargede farisæere og skriftkloge, som har set sig gal på Jesus, fordi han omgås toldere og syndere.

 

Den mand tager imod syndere og spiser sammen med dem” er deres sure kommentar.

 

De kan ikke se det betimelige i at omgås de oversete og syndere. De mente selv at være både retfærdige og hellige, men de havde forregnet sig, for de forkaster Guds retfærdighed, som står lige ved siden af dem. Ja, de troede at kende Gud, men al deres kendskab til Gud fik dem til at ophøje sig selv og nedvurdere andre bl.a. Jesus.

 

Jesus kunne have svaret af samme skuffe med hårdhed og kritik, men behændigt viger han uden om og fortæller i stedet tre dejlige lignelser, som er gået hen og blevet verdenslitteratur.

Lignelsen om det fortabte får,
lignelsen om den tabte sølvmønt
og
lignelsen om den fortabte søn.

Tre fuldtræffere, som hver for sig peger på kærligheden til det tabte. Det er hyrden, der søger, kvinden, der leder med ild og det er faderen, som længes. Vi oplever Guds sorg over det tabte og Guds store glæde over det fundne.

 

Jesus vil skildre faderens store kærlighed til det, som er blevet borte. Hans kærlighed kan beskrives med et par bibelvers: ”Er Efraim min dyrebare søn, mit yndlingsbarn? For så tit jeg taler om ham, må jeg mindes ham kærligt, derfor bruser mit indre, jeg ynkes over ham, lyder det fra Herren”. Jer.31,20 Jo, Gud har et hjerte, der bruser og er fyldt med ømhed og kærlighed til sin skabning.

 

I Es. 43,1 & 4 beskrives Guds kærlighed yderligere: ”Frygt ikke, jeg genløser dig, kalder dig ved navn, du er min. Du er dyrebar for mig, har værd, og jeg elsker dig”. Guds kærlighed er suveræn. Der findes ikke et menneske, som er uden for guds interesse og rækkevidde. Det er utvivlsomt derfor Jesus fortæller hele tre lignelser for at understrege Guds kærlighed over det genfundne og himmeljubelen over en synder, som omvender sig.

 

Gud nøjes ikke med at længes efter det fortabte, han handler. Og her vi inde ved kristendommens kærne, at Jesus er kommet for at opsøge og frelse det fortabte. Det var det han var i gang med, da de skriftkloge og farisæerne gav ondt af sig, men de så ikke kærligheden. De så ikke den gode hyrde, der var i gang med at give livsmod til toldere og syndere. De havde kun sure kommentarer til overs for et hjerte, der blødte af bare medynk og kærlighed. (Desværre kan vi også reagere sådan over for prædikanter, som vi ikke synes følger normen, men alligevel har et hjerte, der bløder for det fortabte menneske).

 

Tag tid til at læse hele kapitel 15 i Lukasevangeliet. Da læser du om ham, der elskede til det sidste. Og finder du ham, da finder du alt, hvad hjertet kan begære.

 

Jesu lille lam jeg er,

på sin skulder han mig bær,

over bjerge, dybe dale,

op til himlens lyse sale.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkKeith Green's suite over beretningen om den fortabte søn. Musikvideoen er produceret af Virtual Pillars. Danske undertekster

MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002