FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
22. december

Vuggevise eller aftensang


 

Matt. 16,23b: ”Du forstår ikke, hvad der er Guds vilje, men ser det kun fra et menneskeligt synspunkt.”

 

Ovennævnte bibelvers er taget fra en samtale mellem Jesus og Peter, hvor Peter tager Jesus til side og bebrejder ham hans udtalelse om, at han skal gennem masser af lidelse for til sidst at blive dræbt, men dog senere opstå.

 

Desværre lytter Peter kun med et halvt øre, for havde han hørt det sidste om opstandelsen, var hans reaktion nok ikke blevet så kraftig, men Peter tænker kun i menneskelige baner, og derfor reagerer han også menneskeligt.

 

Peter burde have vidst, at det var Guds vilje, at Jesus skulle gå lidelsens vej, for det er kun den vej, der fører til opstandelse, for som en ven engang sagde til mig: ”Ethvert kors i dit liv kan Gud forvandle til en herlig opstandelse.” Jo, Jesus var altid at finde på Guds vej, som nu engang går gennem lidelse og død for til sidst ende med en opstandelse.

 

Paulus var inde på det samme emne om det menneskelige og guddommelige, idet han siger: ”Et almindeligt sjæleligt menneske tager ikke imod det, der stammer fra Guds Ånd, for det er ham en dårskab, og han kan ikke forstå det, for det må bedømmes åndeligt.”

 

Derfor skal man heller ikke blive så overrasket, når man fra underholdningsbranchen får serveret vuggeviser (aftensange), som kun handler om stjerner, kærlighed og elefanter. Kim Larsen har skrevet en vuggevise, der hedder: ”Elefantens vuggevise”, og Rasmus Seebach har leveret sin fars, Tommy Seebach, version af: ”Under stjernerne på himlen.”

 

Sådanne vuggeviser kan være ganske udmærkede, melodiske og meget søde, men de mangler den substans, som det gudskabte menneske higer efter.

 

I min barndom sang vi klassikeren ”Jeg er træt og går til ro”, som indeholder godt stof til eftertanke. Her hører vi om Jesu blod, Jesu tro og englevagt - begreber, som desværre ikke finder ind i vor tids vuggeviser, ja, om vi så lavede en konkurrence (hvilket vist er gjort) om den bedste vuggevise, så vil det fortsat være om stjerner, kærlighed, blomster eller måske elefanter.

 

Nej, lad os være taknemlige for de aftensange, som peger fremad, opad og hjemad, og som har sin inspiration fra Bibelens blade.

 

Her er aftensangen ”Jeg er træt og går til ro” et godt bud, men i samme gode selskab hører også ”Bliv hos os, når dagen hælder”, ”Vær du mig nær, når aften sænker sig”, ”Bred dine nådes vinger” m. fl.

 

Jeg er træt og går til ro,

lukker mine øjne to;

Fader se med kærlighed

til mit ringe leje ned!

 

Har i dag jeg, kære Gud,

syndet imod dine bud,

vær mig nådig vær mig god,

slet det ud med Jesu blod!

 

Se, o Herre til os ind,

os, som har det samme sind,

sæt o Gud, din englehær

om alverden fjern og nær!

 

Stå de syge hjerter bi,

luk de trætte øjne i,

giv os alle fred og ro

i vor Herres Jesu tro!


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkI'd sing you a song

En børne Christmas Song af Shawna Edwards. 

 
   

God Andagts Jul

 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002