FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
22. november

Når Gud bruger billeder


 

1. Mos. 15,5-6: ”Derpå førte han ham ud i det fri og sagde: ’Se op mod himmelen og prøv, om du kan tælle stjernerne!’ Og han sagde til ham: ’Således skal dit afkom blive!’ Da troede Abram Herren, og Han regnede ham det til retfærdighed.”

 

Det er jo et herligt billede Abram får anvist. Nogle øjeblikke før havde han fået et herligt løfte om, at Gud ville være hans skjold og velsigne ham rigeligt, men det var ligesom det hele gled af ham. Han kunne i hvert fald ikke se, heller ikke med troens blik, at Gud formåede at virke i hans liv, for endnu havde han ikke fået en arving, og i øvrigt så var Sara og ham alt for gamle til at få børn. Jo, Abram kunne med sin forstand se én mulighed, og det var, at hans tjener Eliezer kunne overtage hele butikken.

 

Men Gud, der er både overbærende og barmhjertig, ønsker at åbne øjnene for Abram, så han beder ham lige og gå uden for og kigge op mod himlen. Det, han ser, må da overbevise ham, for som stjernernes antal er, skal Abrams slægt blive. Jo, den pædagogiske kobling overbeviste Abram. Nu så han, nu troede han, at for Gud er ingenting umuligt. Han kan velsigne, selv om alle odds er imod.

 

Paulus følger Abrahams situation op og udtaler. ”Og han troede mod håb med håb, så han blev fader til mange folkeslag, som der var sagt: ’Således skal dit afkom være.’ Og uden at svækkes i troen, kunne han se på, at hans eget legeme allerede var udlevet, han var nær ved hundrede år, og at Saras moderliv var udlevet; men på Guds forjættelse tvivlede han ikke i vantro, men han blev styrket i troen og gav Gud æren, fuldt forvisset om, at det, Gud havde sagt, havde han også magt til at gøre.” Rom. 4,18-21.

 

Så hjalp det alligevel at vende blikket mod stjernerne. Det var ligesom Gud ville sige til sin tjener: Bliv i billedet, se på himlen, se på stjernerne, forstå det dog. Billedet illustrerer min storhed og min mulighed for at gribe ind.  - Og Abraham blev ikke gjort til skamme.

 

Jesus brugte også masser af billeder for at holde sine tilhørere fast i håbet. Se til himmelens fugle, se til markens liljer, skulle Gud så ikke brødføde jer. Jesus fortsætter med masser af billeder. Mon en far ville give en sten, når sønnen beder om et brød, eller give ham en slange, når han beder om fisk, eller en skorpion, når han beder om et æg. Jesus ønsker at fastholde tilhørerne i billederne, så tro og håb bliver skabt. Ja, alle Jesu lignelser går ud på at levendegøre Guds hjertelag, som ønsker at stadfæste og bekræfte den glød, som fastholdes af andre hjerter.

 

Lad os i dag klamre os til Guds billeder. De hjalp en Abraham. Og en skare tilhørere blev fastholdt sammen med Jesu herlige billeder om fugle og blomster, bortkomne får, en fortabt søn, der vender hjem, en enke, der plager en uretfærdig dommer, en nabo, der trænger til hjælp osv. osv. Alt sammen fortalt for at Guds trofasthed skal nå ned i hjertekammeret.

 

Vej har du alle steder,

dig midler fattes ej;

kun nåde du udspreder,

kun lys er al din vej;

din gerning kan ej hvile

ej standses kan dit fjed,

når du til os vil ile

med hjælp og bistand ned.

                           Poul Gerhardt 

 

På en rejse til Theresienstadt så jeg to billeder, en skulptur og en solsikke.
Billederne blev så overbevisende, at jeg måtte bringe dem ind i en fortælling.
Læs gerne denne ”Solsikken fra Theresienstadt” - klik her for download af fortællingen som PDF-fil.Modtag pr. mail

Modtag en ny andagt pr. mail hver dag.
Det er gratis og uforpligtende.
- send en mail med dit navn til mail(at)dagens-ord-andagt.dk
og skriv "Ønsker andagt pr. mail"


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Mountain of God

Med og af Third Day


Støt gerne

Dagens Ord Andagt Internetmission

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

Reg. nr. 1551 kontonr. 478 348 2738
eller
MOBILE PAY telefon 3042 5207

   

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002