FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
21. september


Guds skabning er faktum


 

Jer. 51,15: ”I sin kraft skabte han jorden, i sin visdom grundlagde han verden, i sin indsigt spændte han himlen ud.”

 

Gennem hele Bibelen hører vi om Gud, der skabte himmelen og jorden. Det er Gud, som har designet det alt sammen, lige fra mikrokosmos til makrokosmos. Alligevel er der mange mennesker, som stiller spørgsmål ved intelligent design – i stedet påstår de, at der har været en udvikling fra små amøber og op til den ypperste skabning af alle, mennesket.

 

Vel, med visse mellemrum plusser denne debat op i vore aviser og mange ytrer sig med fuld overbevisning. Det gælder både evolutionisterne og dem, der tror på en skabende og opretholdende Gud. Der raser løbende en debat rundt omkring i verdene, også herhjemme.

 

Jeg kan ikke lade være med at le lidt af dem, der regner med, at det hele begyndte med en stor eksplosion, der dannede ordnede og harmoniske forhold i universet.

 

Jeg mener, det svarer til, at der er sket en eksplosion i et trykkeri, hvorefter der pludselig fremstår et leksikon på 30 bind. Enhver ved jo, at det er det rene vrøvl.

 

Bag ordnede og harmoniske forhold må der være en skaber, som med sit intelligente design kan skabe alt, selv det, der lyder som et paradoks.

 

Jeg kan ikke i denne forbindelse lade være med at tænke på det australske næbdyr. Da de første zoologer i Europa så det, troede de, at der var nogle, der holdt grin med dem, for sådan et dyr kunne simpelthen ikke eksistere.

 

Et andenæb på en muldvarpekrop med en hale som en bæver, og så med svømmehud som en odder, og krybende som en krokodille og så lægge æg. Nej, det kunne ikke passe. Et sådant dyr ville før eller siden gå til grunde.

 

Næbdyret bryder simpelthen alle regler, fordi det både er et pattedyr og et krybdyr. Det lægger æg som et krybdyr, og dier sine unger som et pattedyr. Sensorer i dens snude gør, at dyret kan svømme med lukkede øjne. Et specielt organ, der udsender elektromagnetiske impulser, hjælper næbdyret til at spore sit bytte.

 

Jo, jeg tror Gud har været i sit lune hjørne, da han skabte næbdyret. Et pudsigt dyr, som ikke skulle kunne eksistere, fordi de forskellige dele ikke passer sammen, men en kyndig zoolog vil sige, at dyret med sine mange mærkværdigheder alligevel fungerer udmærket.

 

I starten kaldte man simpelthen det mærkelige dyr for ”paradoks”, fordi der var så mange selvmodsigende ting forbundet med det. Senere fik det så navnet næbdyr på grund af det mærkelige næb. Ifølge evolutionisterne skulle dyret slet ikke kunne eksistere, når de forskellige dele ikke til fulde supplerer hinanden. Men dyret eksisterer og trives vel på bestemte steder i Australien og Tasmanien.

 

I den forbindelse – uden sammenligning i øvrigt – kan jeg ikke lade være med at tænke på folks reaktion overfor Jesus, hans forsoningsdød og hans fantastiske opstandelse. Mange påstår hårdnakket, at opstandelsen ikke har fundet sted, så de fleste bibelske beretninger må nok være ammestuehistorier, vi ikke kan tage alvorligt.  

 

Åh jo, vi må i allerhøjeste grad tage Guds vidnesbyrd alvorligt, Ham, der efter sit skaberværk fik sagt, at ”Det var såre godt”. Ham, der magtede at skabe et ”næbdyr” kan selvfølgelig også skabe en fuldkommen frelse med Jesus som det centrale midtpunkt, selv om andre vil sige, at det er et paradoks.

 

Lad os til sidst i denne andagt bevæge vores tanker hen på et vers fra en af Brorsons unikke salmer:


Gik alle konger frem på rad

i deres magt og vælde,

de mægted ej det mindste blad

at sætte på en nælde.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkWith You

Sanger, komponist og tekstforfatter Jamie Grace


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002