FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
21. juli


Endelig hjemme


 

Luk. 15,20: ”Og han stod op og gik til sin far. Men da han endnu var langt borte, så hans far ham og ynkedes inderligt og kom løbende og faldt ham om halsen og kyssede ham.”

 

Udtrykket ”Endelig hjemme” hørte jeg i en spændende TV-udsendelse, hvor hundreder af skildpadder nåede til en bestemt strand ved Puerto Ricos kyst. Skildpadderne havde været rundt i havets dybder gennem mange år, men fandt nu tilbage til deres fødested – og oven i købet på samme nat.

 

Man kunne forstå, hvis deres ankomst til Puerto Rikos strande strakte sig over flere nætter, men samme nat ankom de og lagde deres mange æg. Det var her reportagestemmen kom med ordene: ”Endelig hjemme”. Rejsen havde været lang, men et indre urværk drev dem alle mod deres egentlige hjem – og så på samme nat. Jo, naturens verden er fantastisk. Eller sagt med andre ord: Gud er en mægtig skaber.

 

Ordene ”Endelig hjemme” bragte mig videre til bjergtoppene inden for Jesu lignelser, nemlig ”den fortabte søn”, som er en kernefortælling om Guds kærlighed.

Lignelsens ydre form handler om to brødre, som havde et hjem, hvor de hørte til, hvor der var en far, der holdt af dem.

 

Og dermed vil Jesus sige: Sådan er det med os mennesker. Vore vilkår kan være højst forskellige med hensyn til at høre hjemme i noget eller hos nogen; men ét er fælles for os alle: Vi hører hjemme hos Gud.

 

Jesus fortæller videre om den ene søn, der bad faderen om sin arvepart. Han forlod hjemmet og havnede desværre på samfundets bund, hvor han til sidst måtte spise af svinenes trug, for pengene var sluppet op.

 

Det var her langt fra hjemmet, at han kom til at tænke på sit barndomshjem. Han ville hjem og så bekende alle sine fejltrin. Han kom hjem og oplevede ægte kærlighed fra en far, som elskede uden forbehold. Desværre lod det til, at den anden bror ikke kunne deltage i glæden. Han stod udenfor og pukkede på sin egen godhed, men han fik dog faderens kærlige ord: ”Mi barn, du er altid hos mig og alt mit er dit.”

 

Godt nok handler lignelsen om et par brødre og en far, men vi må ikke glemme fortælleren, Jesus Kristus. Jesus har farvet denne lignelse med sit hjerteblod, farvet den med alt, hvad han selv står for, lige fra krybbe til korset. I alt dette er han Guds kærlighedserklæring til os. Over hans kors står der skrevet med usynlig skrift: ”For således elskede Gud verden, at han gav sin søn, den enbårne, for at enhver, som tror på ham ikke skal fortabes med have et evigt liv.” ENDELIG HJEMME.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkThe Lords Prayer | Father in Heaven | The millennium prayer

Cliff Richards "Fader Vor" sang fra 1999.
Denne unikke lovsang har Vor Herre Jesus Kristus som tekstforfatter.
Lord's Praer blev Cliff Richards fjortende # 1 hit, og den tredje bedst sælgende single i hans karriere.
Det er en god idé, at synge en lovsang for Herren hver dag. Denne lovsang er en oplagt mulighed


 

 

 


 

 
   


Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 4783482738.

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002