FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
21. marts

Kærlighed driver frygten ud


 

1 Johs. 4,18: ”... den fuldkomne kærlighed driver frygten ud, for frygt er forbundet med straf, og den, der nærer frygt er ikke fuldendt i kærligheden.”

 

Forfatteren Sigrid Undset fortæller et sted om en tiggermunk, der var ved at male et par helgener, som stod tilbedende foran jomfru Maria og barnet. En lille pige, Kristine, stod og så til, medens munken malede.

 

En ond drage havde netop engang truet med helt at opsluge den ene af helgenerne, men dragen var på forunderlig vis blevet besejret. Det var det, munken var ved at gengive på billedet.


Da brød lille Kristine ind, idet hun syntes, munken malede dragen alt for pæn: ”Han skal se meget værre ud!”

 

Men munken lo blot af barnet og sagde: ”Nej, den onde drage er slet ikke så farlig, som den ser ud til. For drager og andre uhyrer, der tjener Djævelen, forekommer kun store og skrækindjagende, så længe der er frygt for dem i vore hjerter. Men hvis et menneske søger Gud, så det får hans kraft i eje, mister selv Djævelen sin magt, og hans redskaber vil synes os små og ubetydelige, og onde drager og lignende væsener bliver små og mere ufarlige en frøer.”

 

Så vidt Sigrid Undset.

 

Den fortælling har noget at sige os alle. Frygten kan jo hurtigt dukke op, det ved vi, men ”hvis et menneske søger Gud, så det får hans kraft i eje, mister Djævelen sin magt.” Det er her, vi har pointen. Vi må søge Gud, vi må søge hans kærlighed og lade hans nådestrømme fylde tanker og sind. Når vi gør det med et oprigtigt hjerte, så bliver et af Djævelens farligste våben, nemlig frygten, afmonteret. Og vi kan gå glad ud i Guds solskin.

 

Lad os sige Gud tak for den optimale kærlighed, han repræsenterer og lad os sige tak til vor Frelser, fordi han var villig til at iklæde os den retfærdighedsdragt, som aldrig forgår.

 

Vi skal i det daglige huske at yde kærlighed til vore nærmeste. Lad os fremelske kærligheden. "Mine kære, lad os elske hinanden, for kærligheden er af Gud, og enhver, som elsker, er født af Gud og kender Gud. Den, der ikke elsker, kender ikke Gud, for Gud er kærlighed." 1. Johannes 4,7-8

 

Det er i Guds retfærdighed i Kristus Jesus, vi finder den optimale kærlighed, den, der driver frygten ud. Han blev vor forsoner for, at jeg skulle ånde frit, og han tog min død, så jeg kunne nå frem til hans opstandelse. Halleluja.

 

Guds kærlighed ej grænse ved,

hans ord os åbenbarer,

at den er dyb og lang og bred,

og at den evig varer.

Men mærkes skal den her på jord,

hvor lidende iblandt os bor,

og ringe undertrykkes.

 

                                   N.F.S. Grundtvig


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkBecause He lives I can face tomorrow

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002