FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
20. januar


En mors omtanke


 

Johs. 2,5: ”Hvad som helst han siger til jer, det skal I gøre!”

 

De alle fleste mennesker er bekendt med beretningen om brylluppet i Kana, hvor vand bliver forvandlet til vin.

 

Som kristendomslærer gennem mange år, var denne fortælling altid en kærkommen lejlighed til at give børnene en god oplevelse. Fortællingen indeholder virkelig mange gode elementer, som kan give en god baggrund for bryllupper i Mellemøsten og ikke mindst troens mange muligheder.

 

Nogle kan nok undre sig over, at evangelisten Johannes har taget beretningen med, når han nu andetsteds skriver, at Jesus gjorde mange andre tegn, som ikke blev nedfældet for kommende generationer (se Johs.20,30-31).

 

Men jeg tror, Johannes har set den store pointe, der er i fortællingen. Man må godt give sig selv lov til at slappe af og nyde et godt selskab. Derudover er der også stof til eftertanke angående Guds hverdagsmirakler. Gud kan vise rettidig omhu, hvor vi andre ikke ser nogen nødvendighed.

 

En bryllupsfest, hvor vinen slipper op? Og hvad så? Men i beretningen bliver vi grundig belært om, at Guds tanker ikke altid er vore tanker. Han ønsker at vise, at vi på alle måder skal have det godt. Han kan ikke blot forvandle vand til vin, men også forvandle vore vanskeligheder til velsignelser.

 

Så var det ikke helt tilfældigt, at Maria var opmærksom på festens forløb og træder til, da nødvendigheden byder hende at blande sig.

 

”Hvad som helst han siger til jer, det skal I gøre!” Ja, sådan lyder den omsorgsfulde morstemme – og Jesus handler med ordene: ”Fyld karrene op med vand!” - Det lyder helt van(d)vittigt, men ikke for Jesus. Han lader tjenerne fylde seks store kar (ca.100 liter i hver) op med vand, og med udbringningen er forvandlingen sket: Vand er blevet til den mest velsmagende vin.

 

Beretningen åbenbarer Guds herlighed. Og en mors velovervejede ord fortæller os, at vi har lov til at handle på Jesu ord. ALT, ja, alt, hvad han siger, må vi tage for pålydende, om det så lyder nok så van(d)vittigt i vore ører.

Stol altid på det, Jesus fik sagt!

 

Endnu engang vil jeg minde om de ord, som på en helt speciel måde har fået personlig adresse for mig, ja, de har produceret en tro, som på et bestemt område forvandlede vanskeligheder til velsignelser. Her er ordene. Kære læser! TRO DEM!

 

”Skulle Gud så ikke skaffe sine udvalgte ret, dem, som råber til ham dag og nat, og skulle han ikke være langmodig over for dem. Jeg siger jer: Han skal skaffe dem ret i hast.” Luk. 18,7-8


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkBless the Lord

10,000 reasons med Matt Redman. Bless the Lord Oh my Soul

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002