FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
2. juni


På fisketur


 

Hab. 1,15: ”Han fisker dem alle med krog, slæber dem bort i sit vod og samler dem i sit garn, derfor er han jublende glad.”

 

En ung mand udtrykte ved en bestemt lejlighed: ”Jeg har altid mit fiskegrej med mig, så jeg er klar til at fiske ved sø, å og hav.”

 

Ja, sådan kan en lystfisker udtale sig, fordi han holder af sin hobby: Han ved, at fiskegrejet skal være i orden, når lejlighed byder sig. Men udtalelsen rækker videre og har noget at sige os om selve menneskelivet, hvor mennesket er i fare for at komme på krogen.

 

Lige siden syndefaldets dage har Djævelen haft snøren ude. Hans fiskegrej er i orden og han fisker ved alle vande. Hans primære opgave er at få fisket Guds ord op af menneskehjerter, og han har ingen skrupler med sit lystfiskeri. Bibelen siger, at ”han er jublende glad”.

 

Jeg stod engang ved Genezareth Sø og iagttog en lystfisker, der havde succes. Hans fiskegrej var meget primitivt, - snøren var fastgjort til en rusten konservesdåse, men manden fangede mange fisk. Han havde anbragt 7 fiskekroge i et stykke franskbrød, krogene var bundet sammen i øjet og strittede ud til alle sider. Fiskene skulle så blot tage en lille bid, og én af krogene ville hage sig fast. Jeg synes, det var snedigt fundet på.

 

Djævelens fangstmetoder er tusind gange snedigere. Han ved lige præcis, hvordan han skal få fisket Guds ord op af dit og mit hjerte, og sker det, da ved han også, hvad han skal sætte i stedet for, ord, der siger det stik modsatte af Guds ord: ”Jeg kan ikke mere, nu er jeg færdig, ulykken er lige om hjørnet”  osv. osv. Og som resultat af disse ord kommer mismod, bitterhed, kritik, modvilje, bekymringer, frygt og fortvivlelse. FISKERIET HAR VÆRET I FULD GANG. Ser vi det?

 

Bibelen siger helt klart, hvad Djævelens fiskeri går ud på. I Luk.8,12 står der, hvad der lykkes for ham hver dag i et eller andet menneskehjerte: ”Og derefter kommer Djævelen og tager ordet bort af deres hjerte, for at de ikke skal tro og blive frelst.” Ved en bestemt lejlighed blev Guds ord fjernet fra en discipels hjerte. Det var Peter, der med sine ”gode råd” til Jesus fik følgende ord at tænke over: ”Du tænker som mennesker, ikke som Gud!” Matt.16,23.

 

Her er vi ved sagens kerne. Gud ønsker, at vi skal tænke Guds tanker. Bibelens ord er hans tanker. Så vi må i dag give os i kast med Guds ord. Det er ikke tilfældigt, at ordet kaldet ”Åndens sværd”. Med det kan vi kappe Djævelens fiskesnøre over.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Your Love Never Fails

Med Newsboys


  

   Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002