FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
2. september


Du har jo selv sagt


 

1. Mos.32,11-12: ”Frels mig nu fra min bror Esau, for jeg er bange for ham; han kan komme og slå mig ihjel sammen med mødre og børn. Du har jo selv sagt, at du vil vise mig godhed og gøre mine efterkommere så talrige som havets sand, der ikke kan tælles.”

 

Der findes bønner i Bibelen, som er så dugfriske som var de bedt i går. Én af de bønner, jeg gang på gang må vende tilbage til, er Jakobs bøn i 1. Mos.32,9-12. Den fylder kun fire vers, men er så mættet med hjerteblod, at man må tage den til sig, ja, man kan selv lægge sit eget hjerteblod i den. Den rummer på én gang frygten og forløsningen.

 

Situationen er den, at Jakob med hele sin familie er på vej til at møde broderen Saul, som han jo engang har snydt for førstefødselsretten. Jakob tog den med snyd og bedrag og fik samtidig velsignelsen af Isak. Trods det har Gud taget ham til sig og lovet, at han nok skal tage sig af ham alle dage og alle slags dage. Det blev sagt ved det afsnit, vi kalder ”Jakobsstigen”.

 

Nu står han så for at skal stå ansigt til ansigt med broderen og han ved, hvad der kan vente ham – den helt store hævn. Den ene frygtstanke afløser den anden, og til sidst ryster han næsten som espeløv, men så pludselig kommer Guds løfte til ham ved Jakobsstigen, og han tilføjer frimodigt i sin bøn: DU HAR JO SELV SAGT, AT DU VIL VISE MIG GODHED. Tankerne fyldes nu med Guds stærke ord, så der ikke bliver plads for frygten. Hele Jakobs tankeindhold vendes 180 grader. Nu er det ikke frygten, men Guds løfte, som fylder ham og giver ham fred. Troens lov er trådt i funktion. Og Jakob bliver ikke gjort til skamme. Esau er venligstemt og viser ægte brodersind over for Jakob.

 

Vi kan lære meget af Jakobs bøn. Vi kan også nu og da fyldes med en frygt, der bliver selvforstærkende. Da må vi som Jakob finde de gode ord frem, som Gud har sagt til sit gudskabte menneske. Vi vil her i andagten nævne nogle af dem, hvortil vi også må sige: ”Du har selv sagt!!

 

Sal. 33,18: ”Herrens øjne hviler på dem, der frygter ham”

 

Hebr. 13,5: ”Jeg vil ikke lade dig i stikken eller forlade dig”

 

Matt. 7,9-11: ”Eller er der iblandt jer nogen, som vil give sin søn en sten, når han beder om brød, eller give ham en slange, når han beder ham om en fisk? Når da I, som er onde, forstår at give jeres børn gode gaver, hvor meget snarere vil så ikke jeres Fader. som er i Himlene, give gode gaver til dem, der beder ham!”

 

Matt. 15,7: ”Hvis I bliver i mig, og mine ord bliver i jer, så bed om hvad som helst I vil, og I skal få det”

 

5. Mos. 33,27: ”Vor Gud er en bolig og hernede er de evige arme.”

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Dagens Worship Lovsang: What Faith Can Do

med Kutless


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002