FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
2. marts


Når livet gør ondt


 

2. Tim. 2,1: ”Og nu du mit barn! Hent kraft fra nåden i Kristus Jesus.”

 

Paulus er altid ivrig efter at opmuntre sine venner og tilhængere. Menighedsbrevene og brevene til Timoteus og Titus vidner om stor omsorg for andre, der kæmper og ”Strider troens gode strid.”

Når Paulus peger på nåden, taler han ud af egen erfaring.

 

Hans missionærgerning blev mange gange afbrudt af svære forhindringer, men han oplever også opmuntringer undervejs. Han skriver bl.a. til Timoteus:

 

Du ved, at alle i provinsen Asien har vendt sig fra mig, blandt dem Fygelus og Hermogenes. Herren vise barmhjertighed mod Onesiforus’ hus; for han har ofte oplivet mig og skammede sig ikke ved lænken, jeg bar; tværtimod, da han kom til Rom, søgte han ivrigt efter mig og fandt mig.”

 

Paulus skriver fra fængslet i Rom, men har af alligevel overskud til at opmuntre andre. Hemmeligheden var nåden i Kristus. Gud havde selv sagt til ham: ”Min nåde er dig nok; for i magtesløshed udfolder min kraft sig helt.” (2. Kor. 12,9)

 

En nulevende missionær sagde engang: ”Jeg har kun nåden”. Godt sagt. Nåden skal altid være vort udgangspunkt, for i nåden møder vi den grænseløse og betingelsesløse kærlighed – og den giver frihed og hvile.

 

I 1943 besøgte kunstneren Hans lang en ældre russer, som var 80 år. Han fortæller:

”Det var noget helt specielt ved denne russer. Hans nærvær gjorde godt midt i krigsårene med kamp, lidelse og død. Da jeg spurgte ham om, jeg måtte tegne ham, gik han med på det. Når man maler et portræt, får man lov til at se hemmeligheden bag et menneskeansigt. Mens jeg tegnede, gav han mig del i sit gådefulde liv. Han havde været officer under tsaren, godsejer, gift. Han fik syv sønner og fem døtre. I 27 år havde han været tvangsforflyttet til Sibirien. Der døde hans kone og syv af børnene. De andre fem mistede han i krigen. Da jeg spurgte ham, om han ville tage med os hjem, når vi skulle videre, svarede han: ”Åh nej, jeg har ikke noget mere at miste. Jeg ejede meget. Jeg har gennemgået alle livets højder og dybder. Nu har jeg ingenting mere, blot dette.” Han stak hånden i lommen og viste mig et krucifiks i et stykke klæde, idet han sagde: ”Dette har jeg tilbage. Det er ingenting og alligevel alt.”

 

Den gamle russer havde alt, han havde nåden i Kristus Jesus.

 

Om jeg havde alt, men ikke Jesus,

hvad betød det for mit sande vel,

hvad er hele verden mod at eje

fred med Gud og frelse for min sjæl?

                                         Anna Ölander


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkIn Christ Alone

med Christina Grimmie, dernæst med Owl City og derunder en version med Keith og Kristyn Getty


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002