FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
2. januar


Den barmhjertige far


 

 

Luk. 15,20: ”og han stod op og gik til sin far. Men da han endnu var langt borte, så hans far ham og ynkedes inderligt og kom løbende og faldt ham om halsen og kyssede ham.”

 

Det er værd at lægge mærke til baggrunden for lignelsen om den fortabte søn. Jesus har sat sig ned mellem toldere og syndere, det var inderkredsen, men så var der også en yderkreds. De skriftkloge og farisæerne de knurrede og sagde: ”Den mand tager imod syndere og spiser sammen med dem.” 

 

Så lyder det ”da fortalte han dem denne lignelse.” I stedet for at blive vred og fornærmet over de pænes kritik, skifter han spor. Hør nu her. Kom og lyt med. I får en historie. På den måde afvæbner Jesus farisæerne med alle deres bebrejdende blikke. Jesus lader sig ikke slå ud. Han fortæller historier. Meget pædagogisk. Og så får de oven i købet tre historier. Han ønsker at indfange yderkredsen og belære dem.

 

Først fortæller han om den gode hyrde og det mistede får. Dernæst om den tabte mønt – og da den blev fundet spredtes glæde. For mig er disse to småhistorier som et mægtigt præludium til lignelsen om de to fortabte sønner.

 

Lignelsen er jo en fuldtræffer om fred og forsoning. Mange har fundet fred i dens budskab. Her får Jesus understreget kærlighedens enorme rækkevidde, at den kan nå det mest forhutlede og forsømte menneske. Faderen løber ham i møde, for kærligheden må handle.-

 

Det fortælles, at i Mellemøsten er det uværdigt at løbe. Dér går man, men faderen skulle jo opfylde kærlighedens lov og måtte løbe. Kærligheden er den stærkeste magt i verden. Den viser omsorg, barmhjertighed og spørger ikke efter fortjeneste. Sønnen siger selv, jeg har ikke fortjent, at kaldes din søn, men det lytter faderen slet ikke til. Sønnen bliver overøst med kærlighed. Der er ingen revselse eller fordømmelse, kun barmhjertighed.

 

Én har sagt: ”Elsk mig, når jeg allermindst fortjener det, da behøver jeg det allermest.” Godt sagt – og en sjælden vare. Man kan møde det hos børn, men vi voksne spørger gerne efter fortjenesten.

 

Men tilbage til lignelsen. Glæden slippes løs. ”Find den fineste fest dragt og giv ham den på, sæt en ring på hans hånd og giv ham sko på fødderne. Dernæst. Hent fedekalven og slagt den og lad os spise og være glade. Glæden slippes løs.

 

Den hjemkomne søn får festtøjet på, og alle på gården deltager i festen, undtagen én - og det er den ældste søn, som bliver vred over alt det postyr, der er omkring broderen. Han bliver tilbudt at tage del i glæden, men tilsyneladende er bitterheden så fasttømret hos ham, at hverken tilgivelse, forsoning eller almindelig høflighed formår noget.

 

Den yngste søn står med tomme hænder, og det er som regel de tomme hænder, der lettest tager imod. Den ældste bror derimod har knyttede hænder for at holde fast på alt det, han havde, nemlig bitterhed og en såret stolthed. Knyttede hænder har svært ved at tage imod.

 

Lad os åbne vore hænder og tage imod Guds velsignelse.

 

Som en far forbarmer sig over sine børn, forbarmer Herren sig over dem, der frygter ham. Sal. 103,13


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkModtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her


Du omsluter mig

Dejlig musikvideo med Carola Häggkvist - www.carola.com - som synger den kristne sang "Du omslutter mig på alla sidor".


 

 

 


 

 
   


Januar 2015

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
01  
 
 
 
02  
03  
04  
05  
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002