FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
19. september


Menneskers forhærdelse og de falske profeter


 

Jer. 23,9: ”Hjertet er knust i mit inde, mine knogler ryster.”

 

Sådan udtaler Jeremias sig, fordi han ser gudløsheden i sit folk. Han har svært ved at klare den tiltagende ligegyldighed over for Guds ord. Han ved, hvad Guds ord siger, men han ved også, hvad der er i gære rundt omkring. Han hører Gud sige: ”De løber efter det onde, de har deres styrke i uretten. Både profeter og præster er gudløse, selv i mit hus har jeg mødt deres ondskab.”

 

Jeremias ved, at han er sat til at være budbringer for Gud, men han kan næsten ikke klare opgaven. Han ser jo tingene, som Gud ser dem, at vejledere er kommet på vildspor – de farer vild og fører vild. Selv skal han bære Guds ord frem, og han gør det efter bedste evne, men han føler også, at ondskaben er ved at overhale retfærdigheden fra Gud.

 

Det er spændingen mellem Guds ord og omgivelsernes omfattende snigløb, som er ved at smadre Jeremias psykisk. Han er ved at give op på grund af mødet mellem de modsatrettede åndsmagter, Guds ånd og tidsånden. Han føler, at præsterne viger fra Guds ord (vers 18): ”Men hvem står i Herrens råd og ser og hører hans ord? Hvem lytter til mit ord og hører efter?”

 

Jeremias fornemmer tydeligt, at rettens Gud må handle på grund af præsternes svigt, fordi ”De forkynder nemlig ud af eget hjerte og ikke af Herrens mund” (vers 16). Og Gud lægger ikke fingrene imellem, men siger sandheden om den uundgåelige dom:

 

”Herrens storm bryder frem med vrede, en hvirvelstorm, der hvirvler over hovedet på de ugudelige. Herrens vrede lægger sig ikke, før han har iværksat og gennemført sit hjertes planer.”

 

Gud har ikke sendt de profeter, som blot udtaler det, som folk vil høre. Det, de siger, smager af sandhed, men er dog løgn.

 

Jeremias fortsætter med sit Budskab fra Herren: ”Hvis de stod i mit råd, ville de forkynde mine ord for mit folk og få dem til at vende om fra deres onde vej og fra deres onde gerninger.” Med andre ord, hvis præsterne var Herrens sande tjenere, så ville de tale som Guds ord og derudfra kalde til omvendelse. Jeremias lader sig påvirke af alt det, han ser ud fra Guds ord. Ja, han jamrer over menneskers forhærdelse og de falske profeter, som fører så mange vild.

 

Mange falske profeter omgiver Jeremias, men midt i kampen har han ikke glemt fokus på håbet, håbet om den kommende forløser, som er Guds fulde retfærdighed. Godt nok er kapitel 23 barsk læsning, men vi må ikke glemme hans indledning ( versene 5 og 6):

 

”Der skal komme dage, siger Herren, da jeg lader en retfærdig spire fremstå af Davids slægt. Han skal være konge med indsigt og øve ret og retfærdighed i landet. Han skal få dette navn. ”Herren er vor retfærdighed.”

 

Her kan grædeprofeten Jeremias smile gennem tårer.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkLose My Soul

TobyMac synger med Kirk Franklin og Mandisa som gæsteartister. Det handler om, at hvad er det værd at vinde verden, hvis du samtidigt mister din sjæl


 

 

 


 

 
   Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002