FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
19. marts

Gud tøver ikke


 

Es. 46,4: ”Til alderdommen er jeg den samme, jeg bærer jer til hårene gråner; ret som jeg bar, vil jeg bære, jeg, jeg vil bære og redde.”

 

Kapitlerne 40 til 66 hos Esajas kaldes populært for trøstebogen. Og det forstår man godt, for trøsten er den store fællesnævner, når man dykker ned i disse kapitler. Kapitel 46 er ingen undtagelse. Her får den ivrige læser hurtigt et trøstens ord med på vejen. To gange i kapitlet bliver man opfordret til at lytte til Guds tankesæt.

 

”Hør mig, du Jakobs hus” og ”Hør på mig, I modløse, som tror at Guds hjælp er fjern.”

 

I første omgang får vi at vide, at Gud vil bære os livet igennem. Dernæst får vi at vide, at Gud gennemfører sine planer. Når han har afgivet et løfte, vil han opfylde det, for kærligheden kan ikke andet.

 

”Mit råd står fast”, siger Gud, ”jeg fuldbyrder al min vilje.” Sådan er kærligheden. Igennem det gamle testamentes profetiske bøger får vi at vide, at der en dag vil komme en konge, som vil repræsentere både kærlighed og magt. Dagen kom, da Gud i himlen opfyldte sit løfte. Jesus blev født i Betlehem og brugte sin manddomstid til at omsætte Guds kærlighed til tusinder af mennesker. Han tøvede ikke. Han fuldbyrdede det, som han havde sagt.

 

Esajas’ tekst giver troen gode vækstbetingelser (Es. 46,12-13):

 

”Hør på mig, I modløse, som tror at retten er fjern. Jeg bringer min ret, den er ej fjern, min frelse tøver ikke; jeg giver frelse på Zion, min herlighed giver jeg Israel.”

 

Hvilket løfte for den forsagte ånd! Vi behøver ikke at ængstes eller vente længe på Gud. Teksten opfordrer nærmest til at tilbede Gud, fordi han vil svare, bekræfte og stadfæste alt det, som vi har lagt frem for ham.

 

”Hans frelse tøver ikke!”


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkBuild Your Kingdom Here

Med Rend CollectiveService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002