FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
19. januar


Foråret er på vej


 

Ords. 23,18: ”En fremtid har du visselig da, dit håb bliver ikke til intet.”

 

I dag hørte jeg på en lille gåtur musvitten kvidre i det fjerne. Solen skinnede og varslede om det kommende forår, hvor den vil få endnu mere magt. Jeg nød solens stråler og musvitten, der snakkede med en artsfælle lidt længere borte.

 

Det hele virkede så forløsende, og jeg måtte sige til mig selv: ”Foråret er på vej!”. Selv om vejrprofeterne siger, at der er en kuldeperiode på vej i næste uge, vil håbet om det snarlige forår fylde sindet. Ingen kan standse foråret – i øvrigt pibler forårsbebuderne allerede nu op af jorden.

 

For nogle år siden viste DR alle tiders eventyrfilm, som havde bud til både børn og voksne. Filmen hed ”Løven heksen og garderobeskabet”, og var i sit indhold en stærk parallel til evangeliet.

 

Vi hører om Løven Aslan, som har skabt landet Narnia, men som er i fare for at blive overtaget af den hvide heks. Ad krogede og spændende omveje lykkes det ikke, for løven er vidende om en hemmelighed. I et af filmens højdepunkter overgiver løven sig frivilligt til heksen for at kunne befri forræderen Edmund.’

 

I en ond ceremoni bliver han først bundet til et stort stenbord, barberet og hånet, og til sidst slået ihjel af heksen. Men senere revner stenbordet, og Aslan genopstår. Nok ikke helt tilfældigt er det de to piger, Lucy og Susan, som er der, og som de første ser Aslan igen. Aslan forklarer selv, hvordan han kunne genopstå:

 

”Det betyder” sagde Aslan, ”at selv om heksen kender til Den store Trolddom, så er der en endnu større trolddom, som hun ikke ved noget om. Hendes viden går kun tilbage til tidernes morgen. Men hvis hun kunne have kigget en smule længere tilbage, ind i stilheden og mørket før tidernes morgen, ville hun dér have set en anderledes besværgelse. Hun ville have vidst, at når et villigt offer, som ikke har begået forræderi, bliver dræbt i stedet for en forræder, så sættes en overnaturlig kædereaktion i gang.

 

Det hele ender med en stor forløsning. Aslan genopstår og kommer tilbage for at generobre landet Narnia. Begejstret udbryder pigerne samstemmende ”Foråret er på vej”. Overalt, hvor Aslan sætter sin fod, pibler blomster op af jorden. Ingen kan nu standse foråret-

 

Jo, det er et herligt billede forfatteren C.S. Lewis giver os. Foråret er på vej. Guds indgriben med Jesu opstandelse fra de døde ændrer alt. Nu er der fremtid og håb for alle. Den Jesus, som man ville stække, lever i bedste velgående, og hans løfter lever med ham. ”Jesus er i går, i dag ja, til evig tid den samme.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002