FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
18. juli


Guds gerning er at tro på Jesus


 

Johs. 6,28-29: ”Så sagde de til ham: ’Hvad skal vi gøre, for at gøre Guds gerninger?’ Jesus svarede dem: ’ Guds gerning er den, at I tror på ham, han har udsendt.’ ”

 

Nogle afsnit i Bibelen har en intensitet, der går lige til hjertet. Et sådant afsnit har vi hos Johannes i det 6.kapitel. Jesus befinder sig i synagogen i Kapernaum og underviser, men der bliver også tid til en rask diskussion med tilhørerne. Nogle tilhørere ønsker svar på livets store spørgsmål (uden at ane de står over for livets fyrste) og spørger utvivlsomt oprigtigt om, hvordan de skal udføre Guds gerning. I grunden et godt spørgsmål, for det er jo det spørgsmål alle religiøse mennesker er optaget af jorden rundt.

 

Spørger man en jøde, vil han sige, at Guds gerning er at tage livet alvorligt, leve i nuet og tænke på sin næste. Ud over selvfølgelig at overholde de ca. 613 bud, som den strenge religion stiller op.

 

Spørger man en hindu vil han med overbevisning sige, at du skal tro på de forskellige opstillede guder og ikke mindst tage en dukkert i Ganges engang imellem, for det fjerner synderne.

 

Spørger man en radikal muslim fra Gaza, vil han ifølge deres Charter sige, at Guds gerning er at bekæmpe jøder, indtil Allahs banner er rejst over hver tomme i Palæstina. Ordet Israel findes ikke i deres terminologi.

 

Spørger man en humanist vil han sige, at vi skal hjælpe vores medmenneske og ellers holde sig på dydens sti. Og så kan der lyde et citat af Piet Hein eller Halfdan Rasmussen, for at vise at livet har en vis tyngde.

 

Anderledes med Jesu svar. Enkelt og udfordrende lyder det, at Guds gerning er at folk skal tro på ham. Ja, så kort kan livets mening stilles op.

 

Jesus uddyber det ved at henlede opmærksomheden på, at han er det brød, som giver verden liv. Uden det brød, er der kun sult og undergang tilbage. Jesus siger igen og igen, at han er livets brød, og at han vil oprejse det folk, som tro på ham, på den yderste dag.

 

Det er så livsbekræftende at lytte til Jesus, hvor han går tæt på folk. Han vil have fat i deres vilje og understreger som den store pædagog han er, at livet kun vil fungere, når det har med livets fyrste at gøre. Ja, enhver må skyndsomst tage del i hans måltid med brød og vin, for det vil yderligere virke som katalysator på det evige liv.

 

Ja, det er det evige liv. Så tænk på det, når du næste gang indtager nadveren, at her får du et måltid, der har evighedsværdi. Livet er i Hans legeme og hans blod.

 

Læs gerne hele afsnittet Johs. 6,32-59. Du bliver ikke snydt, for her lytter du til Mesteren selv i synagogen i Kapernaum.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkSå højt ophøjet


 

 

 


 

 
   

Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 4783482738.


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002