FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
18. juni


Jesus er vejen, sandheden og livet


 

Johs.14,5-6: ”Tomas siger til ham: ´Herre! vi ved ikke, hvor du går hen; hvordan kan vi kende vejen?´ Jesus svarer: ´Jeg er vejen, sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig.´”

 

Det er et herligt svar Tomas får af Jesus. Vi andre har hørt det så tit, men lægger vi nøje mærke til svaret, ja, da må vi juble. Jesus er vejen, sandheden og livet. Hvilke herlige ord, befriende ord og livsbekræftende ord.

 

Det er ord, vi trænger til at høre i en tid, hvor Jesus som Guds søn bliver degraderet på flere måder. Muslimerne f.eks. regner ham ikke for Guds søn og det er i flere henseender næsten “tabu” at bekende sig til kristendommen i det offentlige rum. Uanset så er vi privilegeret, at vi bor i et land, hvor det korsmærkede flag stadig vajer, og hvor Jesus ordene ”Jeg er vejen, sandheden og livet” stadig lyder i vore kirker.

 

Jesus er vejen. Han er den farbare vej. Han er vejen til fred. Han er vejen til Faderen. Han er vejen til Himlen. Ja, Gud ske lov, at vejen er i Jesu hænder. Han er også mægtig til at gøre hvert bjerg i vore liv til en vej. Og Jesus som vejen er den målestok, der skal bruges over for alle andre veje. Ud fra den vej skal alle andre religionsveje bedømmes.

 

Jesus er tillige sandheden. Alle hans udtalelser har sandhedens malm i sig. Alle hans gerninger havde sandheden, som udgangspunkt. Derfor bar de frugt og bærer stadig frugt, for sandheden vil altid bære frugt. Det vækker vor tillid til hans ord, at de kommer fra et hjerte, der er sandt helt igennem. Derfor må ethvert sandhedens ord fra ham jage frygt og bekymring på porten.

 

Jesus er livet. Han er det liv, der er værd at leve. Med ham i vore hjerter har vi livet skrevet med stort L. Det liv skaber nærhed, fortrolighed, tillid, glæde, fred og til sidst det evige liv. Det er jo det, disciplene får at vide, at han vil gøre en plads rede for dem.

 

Du, som vejen er og livet,

dig vi har vort håndslag givet,

Jesus, dig, på hvem vi tror;

mellem alle verdens røster

din er ene den, som trøster;

led os i dit hyrdespor!

                              Chr. Ricardt

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkDagen i Dag

Lovsang om at have Gud som udgangspunkt for alle tanker og handlinger hver dag. Dansk lovsang.
Til opmuntring og opbyggelse for et mere nært Gudsforhold. Lovsyng og lovpris Gud hver dag.


Del gerne denne lovsang på din Facebook side. Du kan benytte denne link:
https://youtu.be/eGjvifDDa9A


  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002