FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
18. marts


Ord, som fik betydning


 

Es.55,11: ”Sådan skal det gå med mit ord, det, som går ud af min mund, det skal ej vende tomt tilbage, men udføre, hvad mig behager, og fuldbyrde hvervet, jeg gav det.”

 

Jesus fik sagt et væsentligt ord i ørkenen, da han blev fristet af Djævelen: ”Mennesket lever ikke af brød alene, men af hvert ord, som udgår af Guds mund” ja, man kunne godt føje til: ”ethvert ord, som udgår af Guds hjerte,” for ethvert løfte fra Gud er formet i hans hjerte og derfor nyttigt at klamre sig til i liv og i død.

 

I min opvækst lærte jeg respekten for Guds ord, at det er til liv for enhver, der tager imod det.

Gud fastholder sine løfter. Det betyder, at han husker dem og vil opfylde dem, for ingenting er umuligt for ham. Det skal være vort udgangspunkt hver gang, vi tager imod Guds ord, mediterer over det og bekender det.

 

Jeg har flere gange fået et ord i rette tid. Et ord, som fik stor betydning for mig. Jeg vil her i andagten nævne nogle af dem.

 

1. Tim.6,12: ”Strid troens gode strid, grib det evige liv, som du er kaldet til og har bekendt dig til med den gode bekendelse i mange vidners nærværelse.”

Sådan lød mit konfirmationsvers, som jeg har tit har vendt tilbage til.

 

Salme116,7: ”Vend tilbage min sjæl til din ro, for Herren har gjort vel imod dig.”

Det vers fik personlig adresse i forbindelse med en smerte i kroppen. En tidlig morgen læste jeg begyndelsen af salme 116, og da jeg så kom til vers 7 lyste Gud sin Ånd ind over ordet, og jeg måtte takke for, at han på Golgata havde gjort alle ting vel. Jeg faldt til ro, og nogen tid efter forsvandt smerten.

 

Ef.1,7: ”I ham har vi forløsning, ved hans blod, syndernes forladelse, så rig som Guds nåde er.”

I 1979 besøgte jeg flittigt min mor på sygehuset i Odense. Hun vat alvorligt syg, men fuldstændig afklaret i sin gudstro. Man siger, at det bedste kan komme op til overfladen, når man skal tage afsked med livet. Det gjorde det ved min mor. Hun nævnte gang på gang ordet fra Ef.1,7.

 

Es.41,13: ”Jeg griber din hånd og siger til dig, frygt kun ikke, jeg er din hjælper.”

Jeg har i nogen tid haft samtaler med en ældre, svækket kvinde. Vi snakkede om livets op- og nedture, og af og til fik hun et Guds ord fra mig, men jeg fik ikke noget fra hende. Men så en dag sagde hun i telefonen: ”Jeg er så glad for det ord, der siger: ’Jeg griber din hånd og siger til dig, frygt kun ikke, jeg er din hjælper”. Samme eftermiddag fik jeg selv brug for det.

 

Johs.16,33. ”Dette har jeg sagt til jer for at I skal have fred i mig, i verden har I trængsel, men vær frimodige, jeg har overvundet verden.”

Det ord blev særdeles personligt for mig, da jeg under en begravelse stod bag en dreng, der på sin sweatshirt havde et kors, hvori der stod. ”I have overcome the world.” Johs.16,33

 

NB! Vi vil gerne opfordre læserne til at indsende vidnesbyrd om Ord, der fik stor betydning. Hver frimodig og send det til os, og vi vil prøve at samle vidnesbyrdene i en eller to andagter.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Draw me close to you


 

 

 

Draw me close to you
never let me go
I lay it all down again
to hear you say
that I'm your friend

You are ay desire
no one else will do
cause nothing else
could take your place
to feel the warmth
of your embrace
help me find the way
bring me back to you
 
you're all I want
you're all I've ever needed
you're all I want
help me know you are near
   Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002