FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
17. marts

Lovsang skal du ofre til Gud


 

Sal. 50,14-15: ”Lovsang skal du ofre til Gud og holde den højeste dine løfter. Og kald på mig på nødens dag, jeg vil udfri dig, og du skal ære mig.”

 

Vi må altid være parat til at tilbede og lovsynge Gud, selv om vi befinder os i en situation med en ubesvaret bøn. Den almindelige holdning er nok, at lovsangen først skal komme efter et bønnesvar, ligesom Mirjam praktiserede det efter overgangen over Det Røde Hav. Men Guds vej er jo ikke, som vi tænker.

 

For mig hænger versene 14 og 15 i salme 50 uløseligt sammen. Vi har lov til at råbe til Gud og forvente et svar, når vi i forvejen har været inde i en tilbedelse med tak til Gud for hans store frelse og hans parathed til at vejlede.

 

Moder Basilea Schlinks beskriver for os en meget vigtig livs-lektis:

 

”At Guds veje var de rette, kan man for det meste først se bagefter,

men på forhånd kan man tilbede ham, fordi han altid leder ret –

og det er det afgørende.”

 

I lovsangen ærer vi altid Gud. Det står i salme 22,4, at ”Gud troner på Israels lovsange”. Det betyder, at Gud er lige i nærheden med sin magt og barmhjertighed, når lovsangen er rettet mod ham. Så lad os lære lektien, at give Gud en lovsang i stedet for at klynke og klage.

 

Jeg ved godt, at det er lettere sagt end gjort, for der kan være så mange forskellige byrder, vi hver især går rundt med, men det er aldrig forkert at vælge glæden, humoren og specielt lovsangen. Mange bruger salmebogen som bønnebog og det er en god idé som udgangspunkt for lovsangstonen.

 

Jeg har flere lovsangs-dvd'er og jeg nyder den harmoni og overgivelse sangerne lægger for dagen. Bevægende er det at høre en solist ved navn Lillie Knauls synge ”Only A Look”. Sangen indledes med:
”Jeg fortæller dig – kun et blik på Jesus. Hvis du er fyldt med bekymringer, så har jeg gode nyheder til dig. Jesus har lovet at forsvare dig. Han vil bære dine byrder.”

Og koret lyder:

”Kun et blik på Jesus vil bringe frelse og vinde evigt liv.”

I et andet vers hedder det:

”Kig på Jesus han er så barmhjertig og han er sand, ja, han er. Det er lige meget, hvad du kommer ud for. Gennem hver en storm, gennem hver en prøvelse, leder han dig frelst igennem”.

 

Åh, jo, mange salmer og mange lovsange ”skriver det som Gud vil have sagt til os”, nu kommer ordene blot via åndsfyldte sangskrivere, der har fået deres talent fra Gud.

 

Lad os øve os i at synge – også når vi føler mindst lyst til det. Lovsange løfter altid op til Gud, fordi Gud troner på lovsangene.

 

Hvorfor sang jeg ej før prøven?

Jeg ved, hvad du siger er sandt.

Jeg har prøvet dig så mange gange

og troløs jeg dig aldrig fandt.

O min Gud, hvis din kærlighed vælger

en prøve for mig engang,

da med ”RØDEHAVET” foran mig


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkOnly a look

Med Lillie Knauls til et Bill & Gloria Gaither lovsangsshow

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002