FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord - BIBELLAND - Andagter
16. juni

Jeg vil ikke svigte dig


 

1. Mos. 28,15b: ”Jeg vil ikke svigte dig, men gøre, hvad jeg har lovet dig.”

                                                         

Det er Patriarken Jakob, der i sine unge år får dette løfte fra Gud. Ved snyd og bedrag havde han ellers bragt sig selv i en forfærdelig situation. Han havde narret broderen Esau til at sælge sin førstefødselsret, og var nu på flugt fra det hele. På et øde sted i ørkenen søger han hvile for sin forpinte sjæl. Gud ser det og åbenbarer sig for ham.

 

I en drøm ser Jacob en stige, der når lige fra jord til himmel, og Guds engle er der. Et stærkt billede på, at Guds almagt og kærlighed med englekraft også kan nå en skyldbetynget og ensom mand. Gud nøjes ikke med at give ham et stærkt billede, som kan prente sig på nethinden, men giver ham også et løfte, som vil kunne klæbe sig på indersiden af hans hjertekammer. Et løfte, som ikke er til at misforstå:

 

”Jeg er Herren, din fader Abrahams Gud og Isaks Gud. Den jord, du ligger på, vil jeg give dig og dine efterkommere. Dine efterkommere skal blive som jordens støv, og du skal brede dig mod vest og øst, mod nord og syd. I dig og i dit afkom skal alle jordens slægter velsignes. Jeg vil være med dig og bevare dig overalt, hvor du går. Og jeg vil føre dig tilbage til dette land; jeg vil ikke svigte dig, men gøre, hvad jeg har lovet dig.”

 

Da Jacob vågnede fra sin herlige drøm, sagde han: ”Herren er i sandhed på dette sted, og jeg vidste det ikke.” Og jeg han blev grebet af en stor gudsfrygt.

 

Se, en herlig beretning fra Det gl. Testamente. Men er budskabet nu også til os? Ja, i allerhøjeste grad. Også vi har jo som Jacob trådt ved siden af. Men der er håb. Lyt engang: ”Men Gud viser sin kærlighed mod os ved, at Kristus døde for os, mens vi endnu var syndere.” Rom.5,8. Mens vi endnu var faret vild og gik på den ensomme sti, greb Gud ind og sendte Jesus som sonemiddel for vore synder.

 

Det budskab er lige så godt som Jacobs, ja bedre, for i Kristus er alle de himmelske velsignelser skjult til stede. Griber vi om Jesus og lader ham være vor fred, da har vi alt, hvad vi behøver for tid og evighed, - en konge, som aldrig vil svigte os.

 

I Jesus søger jeg min fred,

al verden har kun smerte,

ved korset er mit blivested,

der hviler jeg mit hjerte.

                   Ukendt forfatter  

MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002