FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
16. september

Overlad ALT til Gud


 

2. Mos. 14,14: ”Herren selv skal stride for jer, men I skal tie.”

 

Der er nogle beretninger i Bibelen, som er særdeles spændende, men også særdeles lærerige for dem, der læser dem. Én af de rigtig gode beretninger er fra 2. Mos. kap. 14, hvor vi læser om ”Overgangen over Det røde Hav. Det er en beretning, man godt kunne læse en gang om ugen, fordi der er så meget stof til eftertanke – også i år 2016.

 

Situationen er den, at Moses er blevet bedt om at føre det israelitiske folk ud i ørkenen, så de kan tilbede deres Gud. de befinder sig så tæt ved Det røde Hav, som hindrer dem i at drage videre.

 

De aner ikke, at den forhærdede Farao har gjort sine stridsvogne klar for nærmest at tilintetgøre det jøderne, men Farao ved jo ikke, at de er draget ud under ”en stærk hånds værn”.

 

Selvfølgelig vil Gud frelse sit ejendomsfolk og lade alle fjender blive til skamme. Farao tror dog på sin krigsmagt og drøner af sted, ud i ørken for at finde Moses og folket.

 

Det lykkes for Farao og hans hær at indhente israelitterne, som bliver grebet af en stor angst. De begynder at anklage både Gud og Moses og tror overhovedet ikke på en redning. Det eneste, der er malet i hovedet på dem, er Faraos krigsmaskine.


Borte er erkendelsen om en almægtig Gud, som ellers dagligt viste sig i både en sky- og ildstøtte.

 

Gud viser sig her ved Det røde Hav, som den suveræne magtudøver. Selv om egypterne indhenter israelitterne, kunne de ikke nå dem – og her har vi sagens kerne. Gud havde nemlig i kraft af sin styrke (skystøtten og ildstøtten) stillet sig imellem, så ingen kunne forpurre hans planer.

 

Og nu kommer vi så til de herlige ord fra Moses, efter at folket havde brokket sig:

 

”Frygt ikke! Hold blot stand, så skal I se Herrens frelse, som han i dag vil hjælpe jer til, for som I ser egypterne i dag, skal I aldrig i evighed se dem mere. Herren skal stride for jer, men I skal tie!”

 

Herlig læsning for den vågne læser. Vi kender slutresultatet. Gud baner en vej, hvor der ellers ikke synes at være en vej – direkte gennem Det røde Hav.

 

Vi har også brug for at opmuntres gennem denne stærke beretning. Vi kan også synes, at nu har fjenden (problemer af enhver slags) nået os, og en udvej synes umulig. Men da Gud er både almægtig og suveræn er han den store problemløser. Vi skal blot overlade ALT til ham og lade ham stride for os.

 

Gud stred for israelitterne og hans Søn, Jesus Kristus, stred for os på Golgatas høj. Her blev der vundet en sejr og banet en vej, som er helt unik. Nu kan ingen dæmon eller Djævel nå os, for Jesu Kristi blod er vort stærke værn.

 

For nogle lyder talen om Jesu blod lidt underlig og nogle kalder det for ”Blodteologi”. Men det er ikke desto mindre vores stærkeste værn.

 

For jøderne var det ikke afgørende at lammet blev taget af dage, men at livet i blodet blev givet videre. Derfor skulle det slagtes, sådan at blodet blev tappet, for livet, sjælen var i blodet.

 

Det er den tanke vi skal have fat i. Så bliver Kristi død med det rindende blod på korsets planke verdens største begivenhed – til hele verdens frelse.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Lovsang


We Offer Praise

United Voices Choir med Anthony Brown.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002