FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
16. juni

Stærk medicin


 

Sal. 103,2-4: ”Min sjæl, pris Herren, glem ikke hans velgerninger! Han tilgiver al din skyld, helbreder alle dine sygdomme. Han udfrier dit liv fra graven, han kroner dig med godhed og barmhjertighed.”

 

Af og til kan man se salme 103 aftegnet på en gravsten, og det kan kun tolkes derhen, at den må være noget særligt. Og det er den også. Den hører til én af bjergtinderne indenfor Davids salmeverden. Tager man sig tid til at nærlæse den, vil man opdage, at den indeholder en stærk trøst til det hvileløse sind. Den er som en stor gavepakke, der blot skal åbnes og tilegnes. Og tilegnes det i tro, opdager man, at det hvileløse bliver erstattet af en stærk hvile i Guds store kærlighed.

 

Så læs endelig ved lejlighed hele salmen.

 

I dag vil vi ”nøjes med” at koncentrere os om de gode indledningsvers, som jeg personligt kalder for ”stærk medicin”.

 

Vi ved jo godt, at vi nogle gange må til lægen og have medicin for at fjerne symptomer fra kroppen. Gud har også givet os en medicin, som vi har lov til at bruge igen og igen. Og det er den herlige 3-trinsraket, som David fremlægger for os i dagens vers. Han betragter medicinen, som Guds velgerninger mod os og opfordrer os til at lovprise Gud.

 

Husk: Jo mere du bevæger dig i Guds ord, des mere levende bliver det for dig og des mere bevæger det dig til at fremme Guds sag gennem lovprisning og mission. Så det gælder blot om at være optaget af Guds ord.

 

1) Den første velgerning er syndernes forladelse. Og det kan man vel nok betragte som en velgerning. Al vor skyld og al vor synd blev lagt på Guds offerlam, Jesus Kristus. Ved Jesu blod har vi tilgivelse for al synd, for med et eneste offer udslettede han al skyld.

 

Bøn:

Tak, Jesus,

at du ved bekendelse af synd,

visker tavlen fuldstændig ren,

så vi kan stå rene over for Gud.

 

2) Den næste velgerning, som David minder os om, er helbredelsens vidunderlige gerning.

Jeg har en god ven, som tit i sine bønner siger: Tak, Gud, for Es. 53,4-5, hvor der står:

”Og dog - vore sygdomme bar han, tog vore smerter på sig; vi regnede ham for plaget, slagen, gjort elendig af Gud. Men han blev såret for vore overtrædelser, knust for vor brødes skyld; os til fred kom straf over ham, vi fik lægedom ved hans sår.”

 

3) Den tredje fantastiske velgerning er det evige liv sammen med Jesus. Han er opstandelsen og livet og holder vi ud med ham i medgang som modgang, vil han holde ud med os og oprejse os på den yderste dag, for trofast er han, og retfærdig er han.

 

Bøn:

Tak, Jesus, at vi ved troen på dig

kan få lov til at opleve opstandelsens morgen.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkHolding On

Sanger, komponist og tekstforfatter Jamie Grace


  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002