FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
15. juni

Intet er tilfældigt


 

Jer. 18,6: Se, som leret i pottemagerens hånd er I i min hånd, Israels hus.

 

Ovennævnte bibelvers er taget fra den herlige beretning om besøget i Pottemagerens hus i Jer.18. Det er profeten Jeremias, der af Gud bliver anbefalet at tage ned til pottemagerens værksted, for der vil han få en visuel oplevelse, han aldrig vil glemme. En håndgribelig oplevelse, der samtidig er en stærk prædiken om Guds suveræne magt til at genoprette og forme et menneskeliv.

 

Som skulptør har jeg altid holdt af dette afsnit, fordi jeg med mit arbejde med leret på drejeskiven forstår pointen i beretningen. Pottemageren har jo forstand på sit ler, han ved, hvordan det skal bearbejdes og formes til et kunstværk. Han har en professionel indgang til leret og ved, at det skal midt ind på drejeskiven, hvis det hele skal lykkes.

 

Under en del af processen skal pottemageren have et fast greb i leret, og det er der, hvor han ligesom løfter leret op for at danne sin skål eller vase. Giver han slip, ja, da ender leret hen over drejeskiven og måske nede på gulvet, men se, sådan kunne en pottemager aldrig bære sig ad, for han holder af sit ler og med sine planer i baghovedet vil han fortsætte med at holde fast i leret, indtil formen er færdig.

 

Her kunne vi passende repetere Jer. 29,11: ”For jeg ved, hvilke planer, jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer fremtid og håb.”

 

Nu er vi så inde ved sagens kærne!  Det er den hånd, som aldrig vil slippe sit ler. Han holder fast. ”Jeg styrker dig og hjælper dig, min sejrrige hånd holder dig fast.” Es. 41,10.

 

”I min hånd” står der i bibelverset til Dagens Ord Andagten. Det er det udtryk, som jeg holder så meget af. Så er vi altså ikke overladt til tilfældighedernes spil, men bevaret i Guds mægtige hånd.

 

Gud forstår vores situation og formår at gribe ind med helbredelse og bevarelse. Som pottemageren hele tiden har kontakt med leret, har Gud kontakt med os, ja, han berører os med sin Helligånd, så vi ved, at han ikke vil slippe os. I ingen situation vil han forlade os, fordi han kun er interesseret i at genoprette og bevare.

 

En pottemager kan for en stund lægge sit ler til side, fordi det lige skal blødgøres, men når leret så er ”villig” til at blive bearbejdet, tager pottemageren fat, fjerner urenheder og går i gang med sit kunstværk.

 

Det kan jeg trøstig sige,

det tror jeg fast og ved,

at Gud i Himmerige

er ikke mere vred;

hans kærlighed mig følger,

hvor jeg går ud og ind,

og dæmper alle bølger,

som bruser mod mit sind.

                       Poul Gerhardt          


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkHanging On

af og med Britt Nicole 

  


 

 
     

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002