FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
14. maj


Har vi fornemmelse for tiden?


 

Jer. 8,7: ”Selv storken på himlen ved, når tiden er inde; duen, og svalen og droslen passer selv tiden, når de skal komme. Men med mit folk er det anderledes! De anerkender ikke mine love.”

 

Bibelens forfattere er gode til at hænge livsproblemer op på et billede for at klargøre tingene. I bibelverset til Dagens Ord  Andagten er det et billede fra fuglenes verden, som er brugt for at anskueliggøre menneskets manglende parathed overfor Gud. Fuglene ved, hvornår de skal trække mod syd, og hvornår de skal komme tilbage, men mennesket kender ikke sin besøgelsestid.

 

I denne tid kan jeg glæde mig over, at følge vore to stærepar, som er travlt optaget af at fodre deres unger. I grunden er det spændende at følge med i fra en havestol. Utrætteligt flyver de frem og tilbage og skriger utålmodigt op, når man kommer for tæt på med et kamera.

 

Det er utroligt, at stærene kan finde alle de orme. Hvis vi skulle kravle rundt på en græsplæne, fandt vi nok ikke mange. Men Gud har lagt nogle fine egenskaber ned i disse fugle. De ved lige præcis, hvordan de finder ormene, og hvor meget ungerne kan kapere.

 

Fuglene ved også, hvornår de skal trække mod syd (sortsol-fænomenet, som mange har set ude vestpå), og hvornår de skal ankomme til landet, og hvordan de hurtigt finder en mage, så alle stæreungerne næsten samtidigt kan komme på vingerne for at drage mod syd.

 

Det er også interessant at vide, at de unge stære drager af sted før de voksne, - ja, hvor kender de i grunden rejseruten fra? Det er i hvert fald ikke forældrene, der har hvisket dem noget i ørerne. Nej, det er Guds hemmelighed.

 

Jeremias, også kaldet ”grædeprofeten”, fordi han konstant græder over folkets manglende blik for besøgelsestid, siger et sted: ”Jeg er fortvivlet over folkets tilstand – knust, utrøstelig, stum af sorg” 8,21. Han søger at råbe dem op, men de svarer: ”Nej, Jeremias! Vi skal nok bestemme, hvad vi vil! Vi har vor fri vilje – og vi har tænkt os at følge, hvad du kalder ´vort hjertes onde lyster!´”18,12. Et forfærdeligt svar, men sådan har folk jo svaret til alle tider.

 

I dag har vi også en variant af det. Der findes præster der rent ud siger, at de ikke tror på en opretholdende og skabende Gud, heller ikke Jesu opstandelse og det evige liv. Ja, man tager sig til hovedet og spørger: Hvorfor har man så ikke valgt et andet erhverv.

 

Men tilbage til fuglene, som også Jesus henviser til med ordene: ”Læg mærke til fuglene. De hverken sår, høster eller samler forråd; men jeres himmelske Far tager sig af dem og sørger for dem.”

 

Jo, vi må lægge mærke til fuglene, deres fornemmelse for tid, deres ubekymrethed og deres iver efter at ormfodre deres unger. Det kan vi lære noget af. Vi må hver især fra vores lille vingårdshjørne være med til at brødføde vores folk. Som Grundtvig så fint siger i en sang:

 

”Har hånd du lagt på Herrens plov, så se dig ej tilbage,
se ej til verdens trylleskov og ej til Sodoms plage,
men pløj din fure strø Guds sæd, er jorden dig for tør så græd,
vil gråden kvæle røsten, så tænk på gyldenhøsten.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
If I Listen With My Heart

Komponeret af Sally DeFord
Synges af Allyse Smith Taylor
som synger som en engel - med en fantastisk smuk stemme


Se evt. simplificerede noder - klik her


 

 

 

If I had been a little child
when Jesus lived on earth
I would have liked to walk with Him
and listen to his words
But as I search the scriptures
I can hear His words of peace
And if I listen with my heart,
I hear the Savior's voice

I hear a living prophet speak
the things that Christ would say
If He were here upon the earth
to talk with me today
The prophet teaches how to live
in righteousness and peace
And if I listen with my heart,
I hear the Savior's voice
I feel the Holy Spirit as
he teaches truth and right
He comforts me in times of need,
he testifies of Christ
He speaks to me in quiet ways
that fill my soul with peace
And when I listen with my heart,
I hear the Savior's voice
 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002