FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
14. december

Frygten kan gå i selvsving


 

Sal. 25,17: ”Gør mit hjerte fri af angsten, og før mig ud af mine trængsler.”

 

Mange mennesker i vor generation lever i en frygt for både dagen i dag og morgendagen. Ja, frygten kan blive så stærk, at den går i selvsving. Til sidst råder frygten i det lille menneskehjerte, og det var jo ikke meningen.

 

Frygt kan selvfølgelig være mange slags. Der kan være frygt for forfølgelser, krig, sygdom, arbejdsløshed, indbrud osv. osv. Men midt i alt dette udfordrer Bibelen os med sit mægtige ”Frygt ikke”, som efter sigende skulle stå 365 gange. Et ord til hver dag i året, og det er nødvendigt, hvis frygten skal jages på porten.

 

Gud, Himlens og jordens skaber, lader profeterne gengive sit ”Frygt ikke!” Og Jesus, menneskekenderen over alle, siger også ”Frygt ikke!”. Jamen, så har vi lov til at indrette os derefter og finde hvile i det – midt i den både velbegrundede og ubegrundede frygt.

 

De bibelske profeter, som ellers måtte stå model til lidt af hvert, fremsætter gang på gang et opmuntrende ”Frygt ikke!”

 

Jeg vil lige nævne to af dem.

 

Den første er Esajas, som i kapitel 51 bruger megen plads på at opfordre til at finde hvile i Guds beskyttende hånd og ikke lade omstændighederne skabe den selvforstærkende frygt.

 

Han skriver:

 

”Lyt til mig, I, som ved hvad retfærdighed er, og som har min lov i jeres hjerter: vær ikke bange for menneskers hån og spottende ord….Min retfærdighed varer evigt, min frelse gælder fra slægt til slægt.” (vers 7 og 8).

Herren siger: ”Jeg er den, der trøster jer. Hvorfor er I så bange for dødelige mennesker, der visner som græsset og snart er borte. Hvordan kan I glemme jeres skaber, som udspændte himmelhvælvingen og grundlagde jorden. Hvorfor vil I stadig leve i frygt for jeres vrede undertrykkere? (vers 12 og 13)

”Jeg er den, der har lagt mine ord i din mund og holdt min beskyttende hånd over dig.” (vers 16)

 

Nej, vi skal ikke glemme Gud, for han har gemt os under skyggen af sin hånd (gl. oversættelse)

 

Den næste profet, jeg vil tage frem er Joel. Han skriver i kapitel 2:

 

”Frygt ikke agerjord! Du skal juble og glæde dig, for Herren har gjort store ting. Frygt ikke I vilde dyr, for steppens græsgange skal grønnes; træerne skal bære frugt., figentræet og vinstokken give rig høst.”.

 

Til sidst kommer begrundelsen for at frygten ikke skal herske.

 

”Mit folk skal aldrig blive gjort til skamme. Så skal I forstå, at jeg er hos Israel. Jeg er Herren jeres Gud, der er ingen anden. Mit folk skal aldrig blive gjort til skamme.” (vers 27)

 

Jo, vi må hæfte os ved profeternes trøst og lade frygten fare.

Gud gemmer os under skyggen af sin hånd, og han er midt iblandt os, hvor han vil sørge for, at vi ikke skal blive gjort til skamme. Den trøst må ved tro jage frygten på porten.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGod Andagts Jul

Dagens Jule Worship - klik her


You're Here

Med og af Francesca Battistelli 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002