FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
CLIPART
SØGESIDEDagens Ord Andagt
14. november

Helhjertet


 

2. Krønikebog kap. 16 vers 9:

For Herrens øjne skuer omkring på hele jorden, og han viser sig stærk til at hjælpe dem, hvis hjerte er helt med ham.”

 

David skriver i salme 23, at Guds kæp og stav er hans trøst. Dette må tolkes - som Guds store løfter, som kan stabilisere os undervejs mod målet. Ovennævnte bibelvers er en sådan trøst, som vi i vor magtesløshed - kan læne os op ad, vel vidende, at løftet holder hvad det lover.

 

Lad os derfor - hver dag - gøre alvor af, at have et hjerte, der er helt med Jesus – og ikke delt, for det får vi alligevel ikke noget ud af.

 

David kæmper i sin alderdom i bøn for sin søn, Salomo. Han ved nemlig ud fra egen bitter erfaring, at eftergivenhed kan skabe et delt hjerte, og det ønsker han ikke for sin søn.

 

David ønsker virkelig at Guds velsignelse skal hvile over Salomo. Derfor beder han om, at han må få et helt hjerte, der ikke vakler over for Gud. Han siger direkte til ham, 1. Krønike kap. 28 vers 9:

 

”Og du min søn Salomo! Kend din faders Gud og tjen ham med et helt hjerte og en villig sjæl, for Herren ransager alle hjerter og kender alt, hvad der rører sig i deres tanker. Hvis du søger ham, vil han lade sig finde af dig, men forlader du ham, vil han forkaste dig for evigt.”

 

Salomo fik i god tid at vide, at det drejer sig om at have et helt hjerte overfor Gud. Det var da også  hans livsstil i begyndelsen af sit virke for Gud. Ved indvielsen af Templet læser vi: ”Derpå trådte Salomo frem foran Herrens alter og udbredte sine hænder mod Himmelen og sagde, 1. Kongebog kap. 8 vers 23:

 

Herre, Israels Gud, der er ingen Gud som du i Himmelen oventil og på jorden. Du holder fast ved din pagt og din miskundhed mod dine tjenere, når de af hele deres hjerte vandrer for dit ansigt.

 

Åh, jo. Kong Salomo vidste godt, hvad det hele drejede sig om. Han havde fået det at vide så indtrængende af sin egen far. Det drejede sig om at være glasklar over for Gud, pletfri bliver man aldrig, men Gud må kunne se, hvad der bor i hjertedybet. Desværre brød Kong Salomo med det vigtige princip om i alt at vise lydighed og ydmyghed.

 

Vi læser videre om ham, 1. Kongebog kap. 11 vers 4 og 6:

 

Da Salomo blev ældre drog hans hustruer hans hjerte til fremmede guder, og hans hjerte var ikke mere helt med Herren hans Gud som hans fader Davids. Han viste ikke Herren fuld lydighed som hans fader david.

 

Lad os til sidst læse Brorsons appel i 3. vers af ”Stå fast, min sjæl”

 

Begyndt er ikke endt,

det må du vide,

som har din Jesus kendt,

bliv ved at stride!

Alt, hvad dit hjerte vil

fra himlen vende,

skal overvindes, til

al krig har ende.

 Modtag pr. mail

Modtag en ny andagt pr. mail hver dag.
Det er gratis og uforpligtende.
- send en mail med dit navn til mail(at)dagens-ord-andagt.dk
og skriv "Ønsker andagt pr. mail"


Kærlig hilsen og Guds fred - www.dagens-ord-andagt.dkAll I need is you

med HillSong United og dernæst en version med Jesus Culture


Støt gerne

Dagens Ord Andagt Internetmission

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

Reg. nr. 1551 kontonr. 478 348 2738
eller
MOBILE PAY telefon 3042 5207