FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
14. november

Bed og få


 

Matt. 7,11: ”Når da I som er onde forstår at give jeres børn gode gaver, hvor meget snarere vil så ikke jeres far, som bor i Himlen, give gode gaver til dem, som beder dem.”

 

Ovenstående bibelvers er et udpluk af Jesu undervisning om bøn. Det er magtpåliggende for Jesus at få sagt noget grundlæggende om bøn, og derfor uddyber han igen og igen bønnens store betydning i sin undervisning. Man føler næsten han skærer bønnens dimensioner ud i pap. Han bruger billeder fra menneskelivet for at nå folk, for Han ved som pædagog og underviser, at det kan fremme forståelsen.

 

Jesus har lige sagt, at enhver som beder, søger eller banker på, skal få svar, og for yderligere at understrege det, fremdrager han et billede som folk kender fra hverdagen, forholdet mellem forældre og børn, og for at holde dem fangen, stiller han dem spørgsmål. ”Er der nogle iblandt jer, som vil give sin søn en sten, når han beder om brød, eller give ham en slange, når han beder om fisk?” Med de små simple spørgsmål lægger han næsten svaret i munden på dem.

 

”Nej!” ville de svare, ”det kunne vi ikke finde på.” Og på sin nidkære og kærlige måde bringer Jesus Gud ind i billedet, for det er ham, som han egentlig vil pege på. ”Ser I, når I forstår at give jeres børn gode gaver, hvor meget snarere vil så ikke Gud give gode gaver til dem, der beder ham”. En logisk rækkefølge, som enhver må kunne forstå. En kæmpe opfordring til at bede, for vi kan kun forvente, at få alt godt fra Gud.

 

Et andet sted siger Jesus: ”Giv, så skal der gives jer et godt, presset, rystet og topfyldt mål i jeres skød” Luk. 6,38, og i Jakob 1,17 står der: ”Kun gode og fuldkomne gaver kommer ned fra ovenfra, fra himmellysenes fader, hos hvem, der ikke er forandring eller skygge, der kommer og går.”

 

Så lad os i dag tage Jesu opfordring op og bede Gud om at møde vore behov, for Ham, der har skabt alt, og kan kalde liv frem af jorden, han kan også fylde vore tomme hænder med velsignelser.

 

Bøn kan ikke erstatte nogen handling. Men bøn er en handling, som andre handlinger ikke kan erstatte.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkYou Are

Med Colton DixonService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002